Web Analytics

A murit doctorița chineză care i-a tratat pe Nicolescu și Pendiuc

de | 26.05.2018 13:39 | Actualitate

doctorita wangDoctoriţa Xiaoguang Wang, cel mai cunoscut specialist în acupunctură din România, s-a stins aseară din viaţă la Spitalul Judeţean Argeş. Doctoriţa era stabilită de un deceniu si jumătate la Pitești, a avut cabinet la Grupul IATSA si apoi la Complexul John. Printre pacienţii săi s-au numărat Constantin Nicolescu şi Tudor Pendiuc.
Doctorul Xiaoguang Wang era reprezentantă a medicinei tradiționale chineze la Organizația Mondiala a Sănătății, fiind absolventă a Institutului de Acupunctură din cadrul Academiei de Medicină Tradițională şi a Institului de Acupunctură şi Moxibustie din Beijing. În familia doctoriței Wang, acupunctura se practica de 13 generații. Adică de vreo 300 de ani.
A tratat mii de pacienți cu diferite afecţiuni medicale, iar lista de așteptare era una foarte mare.
Doctoriţa Xiaoguang Wang s-a prezentat la Urgențe acuzând dureri în spate. Medicii i-au făcut electrocardiograma, care a ieșit normală. După un sfert de oră, a doctorița a murit. Medicii bănuiesc că a făcut un anevrism de aortă.
Doctorița își achiziționase, în urmă cu doar câțiva ani, și o casă la Ștefănești, pentru că îi plăcea județul Argeș. Doctorița originară din China era extrem de apreciată pentru activitatea sa și pentru sfaturile pe care le acorda pacienților.
Persoane din cele mai cunoscute și mai influente din România, de la foști președinți la oameni de afaceri și vedete i-au cerut ajutorul. Au trecut pragul cabinetului său personalităţi precum Antonie Plămădeală, fostul Mitropolit al Ardealului, fostul premier Adrian Năstase, fostul președinte Ion Iliescu, dar şi pacienţi veniţi de peste hotare.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii