Web Analytics

A murit Dan Matei Agathon, fost parlamentar și ministru al Turismului

de | 20.07.2023 11:37 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Dan Matei Agathon, fostul ministru al Turismului în Guvernul Năstase, s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Vestea tristă a fost adusă de Alin Burcea, prim-vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), aducând un omagiu unei personalități marcante în domeniul turismului românesc, potrivit Realitatea. 

Citește și Noi azile ale groazei au fost închise de ANPC. Mâncare expirată și condiții greu de imaginat

Cu o carieră impresionantă, Dan Matei Agathon a fost membru fondator al FSN (Fundația pentru Solidaritatea Națională), iar după Revoluția din 1989, a devenit director în Guvernul României. În 1992, a preluat funcția de ministru al Turismului. A ocupat această poziție de responsabilitate timp de 2 mandate, inclusiv în perioada 2000-2004. 

Cu toate acestea, Dan Matei Agathon este adesea asociat cu controversatul și eșuatul proiect Dracula Park, o inițiativă pe care a dezvoltat-o alături de fostul premier Adrian Năstase. Acest proiect, care viza crearea unui complex turistic tematic în jurul legendei lui Dracula, nu a reușit să se materializeze în totalitate, fiind însoțit de critici și dezbateri aprinse în societate.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *