Web Analytics
scris marți, 18.07.2023

Noi azile ale groazei au fost închise de ANPC. Mâncare expirată și condiții greu de imaginat

Noi azile ale groazei au fost descoperite și închise de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, la Constanța. Comisarii au verificat peste o sută de centre și au închis temporar șase, potrivit Realitatea. 

Noi azile ale groazei au fost închise de ANPC. Mâncare expirată și condiții greu de imaginat

Citește și: Accident în Argeș pe calea ferată. O locomotivă a acroșat o mașină!

Au fost date și 24 de amenzi în valoare de peste 162 de mii de lei. Principalele nereguli găsite sunt alimente expirate care erau gătite și depozitate în condiții greu de imaginat. Mai mult. mobilierul era degradat, camerele erau pline de igrasie și mucegai, iar faianța și gresia riscau să cadă peste cei asistați în centre. 

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a efectuat, începând cu data de 10.07.2023, acțiuni de control in echipe mixte interinstituționale, în baza Ordinului 310/10.07.2023 emis de Instituția Prefectului, județul Constanța, privind verificarea centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și a celor destinate copiilor, care funcționează pe raza județului Constanța.

Până în data de 13.07.2023 s-au verificat 30 de centre rezidențiale. Până pe 17 iulie au fost verificate, în total, 101 centre rezidențiale.

Pentru deficiențele constatate, comisarii CJPC Constanța au aplicat 24 amenzi contravenționale în valoare totală de 162.000 lei, au dispus 6 măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor de alimentație și cazare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *