Web Analytics
scris miercuri, 22.02.2023

A început procesul edilului-şef Ion Georgescu împotriva lui Stelian Crăciun

Primarul din Mioveni: „Nu mă interesează împăcarea!”
Edilul a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei, din „violare a sediului profesional” în „ultraj”

Luni, 20 februarie, la Judecătoria Pitești a fost programat primul termen în procesul pe care primarul Ion Georgescu, respectiv UAT Mioveni, l-a intentat lui Stelian Crăciun, cumnatul primarului din Mărăcineni, sub acuzația de violare a sediului profesional. Pe scurt, vă reamintim că acum un an, pe 22 februarie, edilul șef al orașului Mioveni a anunțat că a fost victima unei agresiuni în biroul său, peste el intrând numitul Stelian Crăciun.

A început procesul edilului-şef Ion Georgescu împotriva lui Stelian Crăciun

Inculpatul a cerut inclusiv audierea fostului său avocat Florin Sabie

Ce s-a întâmplat la termenul de judecată de luni? Ingrid Alexandrescu, avocata edilului șef, ne-a precizat că inculpatul Stelian Crăciun „a depus o notă probatorie prin care continuă să aducă acuzații mai multor persoane din justiție din județul Argeș și din Poliție, care, în opinia dumnealui, ar pune umărul la constituirea unui grup infracțional și la imparțialitatea completului de judecată; nu cred că se poate pune problema la modul ăsta”.
D-na Alexandrescu ne-a mai spus că dl. Crăciun nu mai are avocat și că a cerut prin nota probatorie audierea inclusiv a d-lui Sabie, care i-a fost avocat în faza de cercetare și urmărire penală, or acest lucru „nu se poate din punct de vedere procedural”. La rândul său, primarul a solicitat reaudierea tuturor martorilor de la momentul respectiv, inclusiv a lui Stelian Crăciun.

„Am solicitat și audierea unor martori pe latură civilă pentru a demonstra efectele și impactul comportamentului d-lui Crăciun vizavi de dl Georgescu, că nu e ușor să te denigreze cineva, să fii mediatizat la nivel național și să fii subiect de presă online, săptămânal, fiind persoană publică”.

Citește și Au început audierile în dosarul agresării în birou a primarului Georgescu

Citește și Ziarista Emilia Şercan, despre Stelică Crăciun: “E clar că a fost un pion!”

„Dacă cineva încearcă să vă dea peste gură și să vă smulgă masca de la gură, tot lovire se numește”

Partea vătămată dorește schimbarea juridică a faptei, în ultraj. Motivul: această infracțiune cuprinde și violarea spațiului profesional, ”pentru că dl. primar a fost agresat în timpul exercitării profesiei – a spus d-na avocat, care a adăugat că, „din ce s-a văzut și din ce ați văzut și dv., dacă cineva încearcă să vă dea peste gură și să vă smulgă masca de la gură, tot lovire se numește”.

Ca despăgubiri, primarul a cerut un leu, simbolic, el dorind, de fapt, de a arăta opiniei publice realitatea – a mai spus avocata Ingrid Alexandrescu.
Edilul-șef nu a dorit să vorbească mai deloc despre acest subiect. L-am întrebat dacă Stelian Crăciun i-a propus cumva o împăcare. A spus că este exclus. „Nu mă interesează împăcarea. Eu nu vorbesc cu el niciodată!” – a adăugat primarul Ion Georgescu.

Citește și Exclusiv. Stelică Crăciun a fost prins conducând cu permisul suspendat. Polițiștii i-au făcut dosar penal

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *