Web Analytics

Ziarista Emilia Şercan, despre Stelică Crăciun: “E clar că a fost un pion!”

de | 8.04.2022 10:39 | Actualitate, Dezvăluiri

Neobosită în a demasca plagiatorii de la vârful instituțiilor de forță din România, jurnalista Emilia Șercan a devenit din nou ținta atacurilor celor vizați de dezvăluirile sale. Dosarul șefilor de la Academia de Poliție, chestorul de poliție Adrian Iacob și comisarul-șef Petrică Mihail Marcoci, condamnați de Curtea de Apel București, este în prezent pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Să ne aducem aminte, însă, că unul dintre pionii din grupul ce a acționat în scenariul de intimidare a jurnalistei Emilia Șercan este nimeni altul decât Stelian Crăciun.

Adică deja eternul inculpat în mai multe dosare penale de amenințare, șantaj și lovire, printre care, cel mai recent, cel care l-a avut ca protagonist pe primarul Ion Georgescu de la Mioveni. Cum a ajuns Stelică Crăciun, cunoscut informator al poliției, de a cărei protecție se tot laudă că are parte, să îi facă trei plângeri penale jurnalistei, în 2019? Relația sa cu chestorul Cătălin Ioniță, cel care a condus atât Poliția Română, cât și Direcția de Investigare a Criminalității Economice din IGPR, pare să fie cheia. De strânsa legătură a celor doi vorbea și Viorel Bolovan, denunțătorul Cartelului de la Mărăcineni în dezvăluirile sale.

Până atunci când a tăcut definitiv (dosarul morții sale suspecte, în urmă cu un an, fiind încă în lucru la IPJ Argeș). În martie 2021, CNATDCU a confirmat plagiatul dezvăluit de Emilia Șercan în teza lui Cătălin Ioniță și i-a retras acestuia titlul de doctor. Dar despre cum a ajuns Stelian Crăciun din Mărăcineni, un individ care nu are studii universitare și nici cunoștințe în mediul academic, să îi facă plângeri la diverse instituții, respectiv CNATDCU, la Parchetul General și la Universitatea București, jurnalistei Emilia Șercan am întrebat-o chiar pe ziaristă, în interviul pe care vi-l propunem în continuare.

Citește și Cine l-a omorât pe denunţătorul lui Stelică Crăciun? Când aveţi de gând să soluţionaţi dosarul, domnilor poliţişti şi procurori?

L-ați cunoscut personal pe Stelică Crăciun?

– Nu, nu l-am cunoscut. El a declarat în dosarul meu, în care a fost audiat în calitate de martor, că e prieten cu Ioniță (chestorul Cătălin Ioniță, n.red.). El a depus acele plângeri împotriva mea, care au fost și soluționate. E clar că a fost un pion. Crăciun a declarat că s-a întâlnit inclusiv cu rectorul Academiei de Poliție (chestorul de poliție Adrian Iacob, n.red.), care era cu Ioniță. A declarat acest lucru și în instanță. În rest, nu l-am urmărit pe Crăciun, nu m-a interesat.

Cum s-a finalizat dosarul de amenințare?

– În dosarul meu de amenințare rectorul Academiei de Poliție și prorectorul (chestorul Adrian Iacob și comisarul-șef Petrică-Mihail Marcoci) au fost condamnați la trei ani de închisoare cu suspendare și li s-a ridicat dreptul de a fi polițiști și profesori. Numai că decizia nu este definitivă. Așteptăm acum o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Citește și Circotecă la Judecătoria Piteşti / Inculpatul Stelică Crăciun, dat afară din sala de judecată fiindcă înregistra procesul

Vă admir curajul în ceea ce faceți, că nu e simplu și resimțim pe pielea noastră asta!

– Nu mă îndoiesc, știu că presa locală este într-o situație foarte complicată. Ceea ce se întâmplă nu arată bine deloc.

Vă ținem pumnii!

– Mulțumesc frumos! Și eu dumneavoastră!

Citește și E chiar culmea! După ce l-a ameninţat că îi dă foc la fabrică şi îi violează fetele, Stelică Crăciun îl mai şi hărţuieşte în 7 procese pe patronul de la Zaris

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *