Web Analytics

A început primul exercițiu de blackout în România

de | 20.11.2022 15:23 | Actualitate, Home

La Mediaș a început ieri primul exercițiu de blackout din România, o simulare de pană majoră de curent. Pe parcursul evenimentului, orașul Mediaș nu va fi afectat de întreruperi ale alimentării cu curent electric, cauzate de acțiunile din cadrul acestui proiect. Potrivit Antena 3 CNN, la Zilele prevenirii dezastrelor din Mediaș se fac simulări și în ceea ce privește posibilitate unui blackout la nivelul întregii țări.

Citește și: Virgil Popescu, despre prelungirea subvenției la carburanţi: “Dacă va fi necesar, Guvernul va lua această decizie”

„Pe parcursul a trei zile este vorba de mai multe acțiuni, tot ceea ce înseamnă dezastre care pot să existe la un moment dat, iar aceste dezastre este foarte bine să le cunoaștem dacă se întâmplă și să găsim elementele necesare să le învățăm astfel încât dacă apar să putem să ne descurcăm. O astfel de situație presupune ca omul să aibă la îndemână acel rucsac de prim ajutor în care să regăsim apă, o anumită cantitate de alimente, o lanternă, baterii, un aparat de radio și alte elemente specifice. Acest rucsac este un element care ar trebui să facă parte din recuzita noastră de zi cu zi”, a explicat Dumitru Chisăliță de la Asociația Energia Inteligentă, pentru antena3.ro.

Citește și: Mașină în mers, în flăcări. A ars in proporție de 90%

Pentru a face lumină în casă, este nevoie ca în permanență să avem la îndemână, pentru situații neprevăzute, în special baterii și lanterne. În ceea ce privește depozitarea alimentelor, Dumitru Chisăliță spune că hrana caldă este un element absolut necesar, dar neavând surse, trebuie să avem la îndemână o lampă cu spirt pe care s-o folosim la încălzirea alimentelor de tip conserve, pentru a face un ceai, pentru o supă la plic. Adică diverse alimente care se pot conserva și care pot să fie ușor preparat și la temperaturi nu foarte ridicate.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *