A început autorecenzarea populației, în România

de | 14.03.2022 09:53 | Actualitate, Home

Autorecenzarea populaţiei, prima etapă de colectare a datelor de la populaţie pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL 2021), a început luni, 14 martie, urmând să dureze până pe 15 mai 2022. Preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei, a subliniat că procesul este 100% sigur din punct de vedere al protecţiei datelor personale.

Link-ul de acces este valid începând cu ora 12.00, în noaptea 13-14 martie.

Citește și:Primăria Mioveni caută recenzori pentru colectarea datelor recensământului populaţiei şi locuinţelor

România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie şi al patrulea după Revoluţia din 1989.

Persoanele care nu vor reuși să se înregistreze în următoarele două luni vor fi recenzate clasic în perioada 17 mai – 17 iulie de recenzorii care vor merge pe teren din casă în casă. Autoritățile speră ca procentul de autorecenzare să fie însă de minimum 35%. Rezultatele provizorii vor fi astfel disponibile mult mai repede, până la sfârșitul la acestui an, iar cele finale la sfârșitul anului 2023.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

145 de școli din Argeș nu au pază și nici sisteme de supraveghere
145 de școli din Argeș nu au pază și nici sisteme de supraveghere

Din 500 unități de învățământ preuniversitar din Argeș, 145 nu au pază și nici sisteme de supraveghere. Prefectul Radu Perianu a declarat că este „un lucru extrem de îngrijorător”. Din cele 500, doar 82 sunt asigurate cu pază umană, 61 cu sisteme de supraveghere video...