Web Analytics
scris miercuri, 07.02.2024

A început audierea Simonei Halep în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv

Simona Halep, fostă numărul unu mondial şi dublă laureată în Marele Şlem, a sosit miercuri dimineaţă la Lausanne pentru a contesta în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) suspendarea sa de patru ani pentru dopaj. Jucătoarea în vârstă de 32 de ani a intrat în Palatul Beaulieu, sediul TAS, unde a început audierea cu uşile închise, la ora 9:30, şi care va dura până vineri la ora 15:30. Ea nu a făcut niciun comentariu la sosirea sa, subliniază AFP.

A început audierea Simonei Halep în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv

Citește și: Bugetul județului Argeș a fost votat în 5 minute. Mai mult a durat prezența


Cariera româncei s-a oprit pe 7 octombrie 2022, data debutul suspendării sale provizorii după un test efectuat la US Open 2022, pozitiv la un produs interzis, roxadustat, o moleculă care stimulează producţia de globule roşii şi care este clasificat ca EPO (etriopoetină) în regulamentele Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA). În primăvara anului trecut, Halep a fost acuzată de o nouă infracţiune, de data aceasta fiind vorba de „nereguli” în datele paşaportului ei biologic, un instrument de monitorizare pe termen lung pentru sportivii de nivel înalt.
Sentinţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv va fi pronunţată la o dată necunoscută deocamdată, durând de obicei la câteva săptămâni până la câteva luni după audiere.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *