Web Analytics

A furat 14 sticle cu alcool dintr-un supermarket din Pitești

de | 20.09.2022 16:07 | Actualitate, Home

În ziua de 19 septembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt.

Din cercetări, s-a stabilit că în ziua de 12 august a.c., în jurul orei 13:00, un bărbat de 45 de ani, din Pitești, ar fi sustras 14 sticle de băuturi alcoolice din incinta unui supermarket, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.500 de lei.

Cel în cauză a fost depistat, iar prejudicial a fost recuperat în totalitate și restituit reprezentantului agentului comercial. 

Citește și:  Beneficiarii publici ai PNDR își pot actualiza valoarea proiectelor în derulare

În aceeași zi, în urma administrării probatoriului, polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbatul în cauză. Ulterior a fost dispusă față de persoana în cauză, cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Dosarul cauzei va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată.

„Reamintim că operatorii economici au obligația de a prezenta o analiză de risc la securitatea fizică, întocmită de persoane autorizate, conform HG 301/2012 privind normele de aplicare ale Legii 333/2003R, în baza căreia sunt stabilite cerințele minimale ce trebuie îndeplinite, în funcție de categoria din care face parte agentul economic, coroborat cu locația fiecărui punct de lucru.

De asemenea, conform HG 301/2012, actualizarea planului de pază este obligatorie, cu avizul de specialitate al poliției, oricând se aduc modificări ale suprafeței, topografiei obiectivului, a dispozitivului de pază, a regulilor de acces ori la schimbarea prestatorului de servicii de pază.

Citește și: Comercianții se mai pot înscrie la „Toamna Piteșteană” până pe 23 septembrie!

Implementarea și respectarea măsurilor de securitate stabilite prin analiza de risc este benefică atât pentru protejarea patrimoniului agenților economici, cât și pentru clienții acestora, prin creșterea gradului de siguranță în perioada petrecută în incinta societăților comerciale în cauză.

În privința modului de asigurare contra efracției al societăților comerciale dar și al beneficiarilor persoane fizice, polițiștii argeșeni recomandă montarea de sisteme de supraveghere video și sisteme electronice anti-efracție, un plus de siguranță pentru limitarea pagubelor și prinderea autorilor fiind adus în situația conectării sistemului la dispecerate ale unor firme de pază.”, transmite IPJ Argeș.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *