Web Analytics

A fost scos la licitație studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a municipiului Curtea de Argeș

de | 2.05.2022 11:13 | Actualitate, Economie

Primăria Curtea de Argeş a scos la licitaţie pe sistemul electronic de achiziţii publice, SICAP, contractul pentru „Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii Varianta de Ocolire Curtea de Argeş”. Licitaţia este programată să aibă loc pe 23 mai a.c., iar valoarea estimată a contractului este de  3.297.736,82 lei.

Potrivit site-ului Licitatiapublica.ro, „în cadrul contractului se vor presta următoarele servicii și se vor elabora următoarele documente: – Elaborarea Studiului de Fezabilitate; – Stabilirea criteriilor de proiectare; – Realizarea Analiză multicriterială de traseu; – Studiu de Trafic; – Investigații de teren; – Activități generale de proiectare; – Evaluarea impactului asupra mediului; – Analiza cost-beneficiu și modelul financiar; – Autorizații, avize și acorduri; – Asistență tehnică acordată beneficiarului pentru susținerea aplicației de finanțare; – Asistență tehnică pentru pregătirea documentației de atribuire”.

Citește și: Primăria Pitești vrea să cumpere o casă de patrimoniu

Pentru traseul centurii ocolitoare a Orașului Regal se vor face trei variante, după realizarea studiilor de fezabilitate din teren. Din cele trei, Consiliul Local va alege o singură variantă, iar apoi se va trece la anunţarea licitaţiilor pentru efectuarea lucrărilor. Procedura este de durată, întrucât proprietăţile aflate pe traseul acceptat vor fi expropriate, iar lucrările ar putea dura până în anul 2027. Proiectul centurii ocolitoare face parte din Master Planul de Transport al României, Planul Investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020 – 2030. Varianta de ocolire a municipiului are o lungime de 7,8 kilometri şi un cost estimat de 26 milioane de euro, iar sursa de finanţare este reprezentată de fonduri externe neramb

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *