Web Analytics
scris duminică, 29.10.2023

A fost resfințită biserica parohiei Recea de Jos

A fost resfințită biserica parohiei Recea de Jos

ÎPS Calinic Argeșeanul a săvârșit, astăzi, slujba de târnosire a acestui vechi altar de rugăciune care are hramurile Adormirea Maicii Domnului și Sf. Mare Mc. Gheorghe.
La acest moment au fost prezenți preoți din toate parohiile din vecinătate, precum și reprezentanți ai administrației locale. După săvârșirea slujbei de târnosire a bisericii, Chiriarhul a oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură. Astfel au fost evidențiați credincioșii parohiei care au reușit împreună cu preotul paroh Gheorghe Stoica să definitiveze toate lucrările de restaurare și înfrumusețare a acestei biserici construită între anii 1871-1875.

Citește și Mitropolitul de Ruse şi episcopul vicar Tifon au poftit la micii de la Deduleşti


În semn de apreciere pentru activitatea pastorală și administrativă desfășurată în parohia Recea de Jos, părintele paroh Stoica a primit distincția de iconom stavrofor. La rândul său, acesta a oferit ierarhului argeșean o icoană cu Sf. Mc. Filoteea, ocrotitoarea Eparhiei.


În ultimii cinci ani, părintele Stoica Gheorghe a reușit să restaureze pictura interioară, acoperișul și zidurile exterioare, și să desfășoare lucrări de amenajare a pavajului în curtea bisericii.

Foto: Cristian Gheorghe

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *