Web Analytics

A fost lansată cea de-a V-a ediţie a Concursului Naţional de Lectură „Bătălia Cărţilor”

de | 6.06.2018 21:12 | Cultură

9 batalia cartilor02Alături de elevii şcolilor gimnaziale „Tudor Arghezi” și  „Mircea Eliade” Pitești, am dat startul celei de-a cincea ediții a  Concursului Național de Lectură „Bătălia Cărților”.

Organizat de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, în colaborare cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” și cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), concursul are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților. Sub sloganul „Lectura te face învingător”, acesta se va derula în perioada aprilie-octombrie și va cuprinde două categorii de vârste: 11-13 ani și 14-18 ani. Grație lui, vor fi popularizate cărţile de valoare destinate copiilor şi adolescenţilor, se va pune accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură – înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.
Finala concursului „Bătălia Cărţilor” va avea loc în luna octombrie şi va cuprinde dezbaterea „Convinge-mă să citesc!”, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite, jurizarea şi festivitatea de premiere.
Premiul cel mare va consta în câte un dispozitiv mobil de comunicații tip TABLETĂ, acordat Cititorului Anului, desemnat pentru fiecare categorie: 11-13 ani și 14-18 ani.
Înscrierea se poate face la Secţia Beletristică și la Secția Tinerilor, prin completarea unei fişe de înscriere. Lista titlurilor pentru fiecare categorie de vârstă este disponibilă la adresa https://www.bjarges.ro/ și pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/Biblioteci.Argesene/?ref=aymt_homepage_panel.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii