A fost identificat al patrulea caz de infectare cu tulpina sud-africană a Coronavirusului

de | 1.04.2021 07:46 | Actualitate

“Vă reamintesc că avem de-a face practic cu un nou virus, mult mai agresiv şi astăzi la Matei Balş a fost identificat un virus cu tulpina sud-africană. Nu este primul în ţară, dar cu atât mai mult regulile trebuie respectate”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății la finalul ședinței de guvern de joi. Ministrul nu a oferit însă detalii despre starea de sănătate a persoanei în cauză.

“Avem un ordin de ministru care prevede cum se va face secvenţierea, cum se va face screeningul, aşa încât să descoperim în cât mai multe locuri din ţară şi cât mai rapid care variante sunt în România”, a mai spus Voiculescu. Primele două cazuri de infectare cu tulpina britanică au fost identificate de specialiștii de la MedLife, în data de 5 martie, fiind vorba despre o femeie din București și un bărbat de cetățenie turcă, infectat în timpul unei vizite în județul Argeș. Al treilea caz a fost identificat în Oradea, șase zile mai târziu, fiind vorba despre un bărbat de 35 de ani.

CITEȘTE ȘI 88 de cazuri noi cu tulpina britanică în România

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii