Web Analytics

A fost demascată manevra economiei la factura de curent a Câmpulungului

de | 29.09.2022 11:30 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

La început de an a vuit presa națională despre o nouă acțiune istorică a primăriței de la Câmpulung! Și a fost cam ultimul vuiet… Se vorbea atunci despre cât de fericiți sunt câmpulungenii că plătesc mai puțin la curent, în ciuda scumpirilor, despre cât de implicată este Elena Lasconi în reducerea facturilor. Dincolo de titlurile bombastice, evident că referirile se făceau la factura de curent a Primăriei, a administrației, adică, pentru consumul la iluminatul public și cel al instituțiilor publice. Mulți au admirat atunci noua faptă istorică a primăriței, însă de-abia pe vară s-a aflat și alt secret.

Păi, cum să nu plătești mai puțin pentru consumul de curent electric atunci când municipiul e în beznă! Fiindcă asta se întâmplă des la Câmpulung: se stinge lumina! Beznă când intri în oraș, beznă în cartiere… Normal că e un consum redus, deci o plată mai mică la curent. Nu-i vorbă, că și pe timpul altor primari se întâmpla asta, dar niciunul nu a spus că face economie și dă bani mai puțini. Iar Lasconi a găsit soluția și pentru evitarea avariilor. Cică o să facă reclamație la Protecția Consumatorului!
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Primăria Câmpulung – drept la replică plin de aberaţii şi ameninţări, trimis la redacţie cu o întârziere de 15 zile!

*** *** ***

Nr. 29886 din 23.09.2022

DREPT LA REPLICĂ la articolul publicat în Ziarul JURNALUL DE ARGEŞ „A fost demascată manevra economiei la factura de curent a Câmpulungului”

În virtutea dreptului la replică și a corectei informări a opiniei publice, în legatură cu articolul publicat în Ziarul JURNALUL DE ARGEȘ, în data de 08.09.2022, ora 12:50 „A fost demascată manevra economiei la factura de curent a Câmpulungului”, Primăria Municipiului Câmpulung precizează:
„În urma tranzacţionării energiei electrice la Bursa de mărfuri, la nivelul autorităţilor și instituțiilor publice din Municipiul Câmpulung, prețul energiei electrice a scăzut de la o valoare de 550 lei MWH la o valoare de 231 lei MWH, reprezentând o scădere de 58% din prețul inițial. Acest contract a fost încheiat pe o perioadă de 12 luni, din martie 2021 până în februarie 2022.
Nu a existat nicio decizie referitoare la întreruperi voluntare ale funcţionării rețelei de iluminat public, aceasta funcţionând pe bază de programare electronică.

Multiplele deranjamente la sistemul de iluminat public au fost sesizate de către reprezentanții Primăriei Municipiului Câmpulung către CEZ Distribuție. Instituția noastră a luat în considerare formularea unei plângeri către Oficiul Protecția Consumatorului, însă aceasta ar fi fost posibilă numai în urma depunerii de către cetățeni a unui număr semificativ de plângeri, care să poată constitui un fundament al acesteia. Întreruperile survenite la sistemul de iluminat public și la consumatorii casnici s-au datorat exclusiv furnizorului de energie CEZ Distribuţie, municipiul Câmpulung nepurtând o responsabilitate în acest sens.

Apreciem că autorul acestui articol a fost de rea-credinţă, întrucât deontologia profesională ar fi trebuit să îl determine să solicite punctul de vedere al instituției noastre anterior publicării articolului.
Ca urmare, solicităm preluarea acestui drept la replică în condiții similare de vizibilitate în cadrul publicației, JURNALUL DE ARGEȘ, conform art. 41 din Legea nr. 504 / 2002.
Acordarea dreptului la replică nu exclude dreptul persoanei lezate, în speţă Municipiul Câmpulung, de a ne adresa instanțelor judecătoreşti.”

Primar, Elena-Valerica Lasconi

Citește și A fost demascată manevra economiei la factura de curent a Câmpulungului

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *