Web Analytics

A fost anunțat numele arbitrului care va conduce finala Cupei Mondiale din Qatar

de | 16.12.2022 07:16 | Actualitate, Home, Sport

Duminică, 18 decembrie, Franța și Argentina se vor înfrunta în finala Cupei Mondiale din Qatar. Numele arbitrului care va conduce partida de la centru a fost dezvăluit deja de presa sud-americană. Potrivit Globo.com, Szymon Marciniak (41 de ani) va arbitra meciul dintre Franța și Argentina.

Citește și: Marius Croitoru, suspendat patru etape de Comisia de Disciplină a FRF

Până acum, Szymon Marciniak a arbitrat două meciuri la Cupa Mondială din Qatar. El a condus partida dintre Franța și Danemarca, din Grupa D, scor 2-1.  Meciul Argentina – Australia, scor 2-1,din optimile de finală, a fost arbitrat tot de Marciniak. Polonezul este arbitru FIFA din anul 2011 și se regăsește în categoria Elite din 2016. Szymon Marciniak mai are în CV trei meciuri la EURO 2016, două meciuri la Cupa Mondială din 2018 și Supercupa Europei din 2018.

Citește și: Argeș. Se circulă în condiții de ceață

„Szymon Marciniak este un arbitru apreciat de FIFA. A fost considerat candidatul cu istoric curat pentru a conduce aceste două echipe în finală. Criteriul de neutralitate pentru arbitri nu se aplică pentru Europa. Așa că poate arbitra un meci între o reprezentantă a Europei și una a Americii de Sud”, a notat presa din Argentina. Ulterior, presa din Polonia a confirmat informația.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *