A doua etapă a acțiunii de dezinsecție va avea loc în noaptea de joi spre vineri, în această săptămână, în Pitești!

de | 20.06.2022 16:56 | Actualitate, Politica si Administratie

Primăria Municipiului Pitești informează că joi, 23 iunie, de la ora 22:00, până vineri, 24 iunie, la ora 05:00, se vor executa servicii de dezinsecție pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile și generatoare de disconfort (insecte zburătoare și târâtoare: căpușe, țânțari, muște etc).

Vor fi utilizate două tunuri de pulverizare vapori de substanță pentru dezinsecție, cu o rază de acțiune de până la 50 metri, destinate acoperirii zonelor cu arbori și spații verzi, precum parcurile, străzile și aleile din jurul clădirilor. Echipele vor asigura trecerea prin toate zonele orașului, inclusiv străduțele adiacente, parcările și parcurile din cartiere, cuprinzând o arie cât mai largă pentru o eficiență crescută a întregului demers.

Citește și Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, trimis în judecată de DNA, pentru mită

Stropirile vor fi efectuate de Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești, care va folosi pentru dezinsecție substanța GYPERTOX FORTE. Produsul este avizat de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, face parte din grupa 3, tip 18 și se regăsește în Registrul național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

În cazul în care vremea nu va permite efectuarea etapei, aceasta va fi reprogramată, cu informarea, în prealabil, a populației. Autoritățile locale roagă posesorii de familii de albine și de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.