Web Analytics
scris vineri, 06.11.2020

A apărut ghidul „Pledoarie pentru Ortodoxie”

       „Pledoarie pentru Ortodoxie” e semnată de Rafael Vintilă, preot celib misionar al Paraclisului Universitar din cadrul UPIT.
       Absolvent al Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte din cadrul UPIT, dar și a celei de Psihologie, cu pregătire sanitară în fitoterapie și în tainele comunicării, părintele Rafael Vintilă nu este la prima apariție editorială. De această dată, s-a gândit să le ofere creștinilor ortodocși practicanți, dar mai ales celor nepracticanți, un minighid cu cele mai importante învățături utile în viața de zi cu zi.
   Citește și   Exponatul lunii noiembrie la Muzeul Județean Argeș
„În cărțulia «Pledoarie pentru Ortodoxie», preotul și psihologul Rafael Vintilă, pe înțelesul tuturor, face o prezentare a esenței creștine… Capitolașele se pot citi fie consecutiv, fie consultând cuprinsul și identificând subiectele. Creștinii vor afla cum să se pregătească pentru înduhovnicire, întrucât unii frați ortodocși s-ar putea să nu cunoască elementele fundamentale ale credinței, sau, unii dintre ei, să se afle sub influența dezinformării care ne asaltează pe toți… Apreciem foarte mult resursele destinate să ajute creștinii să crească în credința lor și nu avem niciun dubiu că această carte se încadrează în această descriere”, este argumentul semnat de arhiepiscopul Calinic Argeșeanul, care a binecuvântat apariția cărții și l-a felicitat pe tânărul condeier.
Astfel, în ceea ce se poate numi un ghid pe înțelesul tuturor, putem citi despre milostenie, taina maslului, mărturisirea păcatelor, tipuri de post, pomenirea morților, colivă, când se fac parastasele, cununia ca taină a iubirii, și nu contract, îngrijorarea pentru ziua de mâine, legea atracției și seducția noii spiritualități, microbi la împărtășanie, rostul sfintei cruci… ș.a.m.d. Cartea se găsește la librăria Sophia Pitești.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Felicitas!