Web Analytics

A 30-a ediție a Galei UNITER: Artiștii teatrului românesc, împreună la Bistrița

de | 4.07.2022 11:47 | Actualitate, Cultură, Home

Iată că am ajuns la Bistrița, orașul cu numărul 10 pe harta Galei UNITER. A 30-a ediție a sărbătorii teatrului românesc se „construiește” de patru zile la Palatul Culturii cu ajutorul Primăriei, a echipelor Centrului Cultural Municipal „George Coșbuc” și Televiziunii Române, precum și a multiplelor echipe artistice și tehnice. Sperăm că prezența noastră aici poate fi un impuls pentru înființarea unui teatru la Bistrița.

Citește și: 4 iulie 1934: A încetat din viaţă Marie Skłodowska Curie, savantă de origine poloneză.

Așadar, vă invităm cu bucurie să ne urmăriți astăzi, 4 iulie, ora 21.00, în direct pe TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și la Radio România Cultural. Online vom fi pe www.uniter.ro și www.tvr.ro.

Începând cu ora 20.00 surprindem sosirea pe covorul roșu a invitaților Galei, eveniment transmis live pe pagina de Facebook și Instagram a UNITER. Vor fi prezenți unii dintre cei mai apreciați artiști români ai momentului, profesioniști din lumea culturală, apropiaţi ai fenomenului teatral şi ai Galei UNITER, reprezentanți ai autorităților locale din Bistrița și ai instituțiilor de cultură, parteneri. Împreună, la ediția aniversară a Galei. Pentru că, „indiferent de imaginile trecutului care ne apar în față atunci când închidem ochii, trebuie să avem conștiința că ceea ce a fost, a construit ceea ce este. Iar de noi depinde să construim ceea ce va fi. E datoria noastră.” (Dragoș Buhagiar)

Citește și: Institutul Cultural Român din Madrid vorbește despre Elisabeta Rizea, din Nucșoara, pe Instagram 

Puteți vedea toate nominalizările pentru cele mai bune creații ale anului trecut și alte premii care vor fi acordate, aici: https://www.uniter.ro/premiile-senatului-si-nominalizarile-pentru-premiile-galei-uniter-2022/

Tot astăzi, în direct, vom afla și câștigătorul concursului „Cea mai bună piesă românească a anului 2021”, program susținut încă de la primele ediții de CASA REGALĂ A ROMÂNIEI.

Un moment extrem de așteptat este premiul de excelență oferit „in memoriam” lui Ion Caramitru, președintele UNITER timp de 31 de ani. Celui care trăit teatru, a respirat teatru zi de zi. Celui care a știut să construiască pentru semeni, indiferent de piedici. Lui Ion Caramitru îi dedicăm această a 30-a ediție.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *