Web Analytics

Joia se produc cele mai multe accidente rutiere

de | 4.10.2012 12:21 | Actualitate

# Jurnalul vă prezintă drumurile naţionale din Argeş cu cel mai mare număr de evenimente tragice. V-am prezentat, într-un număr anterior, o listă a principalelor zone din Piteşti unde se produc mari aglomerări rutiere, dar şi accidente. Vă prezentăm acum o hartă a drumurilor naţionale de pe teritoriul judeţului Argeş unde s-au produs, de la începutul anului, un număr mare de accidente. Toate aceste date despre cauzele producerii accidentelor pe drumurile naţionale şi judeţene din Argeş le-am aflat de la Ştefan Iancu, subcomisar în cadrul Serviciului Rutier.

Cele mai multe accidente se produc între orele 12 şi 18

„Principalele cauze sunt viteza excesivă, ea fiind indicată drept cauză a producerii unui număr de 34 de accidente, apoi indisciplina pietonală, neacordarea de prioritate pietonilor, dar şi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum”, ne-a spus subcomisarul Iancu. Conform statisticilor Poliţiei Rutiere Argeş, cele mai multe accidente s-au produs în zilele de joi (27 de accidente), marţi (21 de accidente) şi vineri (20 de accidente). Ca interval orar, între orele 12.00 şi 18.00 au avut loc cele mai multe accidente, 50 la număr. În mediul urban au avut loc, în primele 7 luni ale acestui an, 52 de accidente grave soldate cu 4 morţi şi 42 de răniţi grav, 36 dintre acestea producându-se în municipiul Piteşti. În mediul rural s-au produs 85 de accidente, soldate cu 22 de morţi şi 83 de răniţi grav. Dintre acestea, 3 accidente, soldate cu 1 deces şi 3 răniţi, au avut loc pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, 44 de accidente pe drumurile naţionale şi 36 de accidente pe drumurile judeţene şi comunale. Tot subcomisarul Ştefan Iancu ne-a mai precizat un fapt interesant: „Numărul de accidente comise de conducătorii de mopede şi de motociclete în mediul rural este în creştere”.

Locul 1. DN 73 cu 12 accidente

În fruntea listei şoselelor periculoase, s-a aflat, în acest an, DN 73 (Mărăcineni – Câmpulung – Fundata), pe care s-au produs 12 accidente soldate cu 14 răniţi grav. La sfârşitul lunii februarie au avut loc, în aceeaşi zi, două accidente pe acest drum naţional, unul la Miceşti şi altul la Mărăcineni, ambele cauzate de intenţia şoferilor de a evita gropile din asfalt. În aceeaşi perioadă, din acelaşi motiv şi pe acelaşi drum, s-a răsturnat şi un echipaj al Poliţiei Rutiere aflat în misiune. Un alt accident s-a petrecut pe DN 73 recent, în luna iulie, când un microbuz cu patru pasageri a fost lovit de tren pe o trecere de cale ferată lipsită de bariere din comuna Schitu Goleşti.

Locul 2. DN 65 – nouă accidente în acest an

Locul doi la capitolul număr de accidente îl ocupă DN 65 (Piteşti – Slatina), cu 9 accidente, soldate cu 6 morţi şi 7 răniţi grav. Chiar la începutul anului, în luna ianuarie, în comuna Albota, două autoturisme s-au izbit frontal, în urma impactului doi pasageri pierzându-şi viaţa, iar alte două persoane fiind rănite grav. În luna mai, pe aceeaşi şosea, un şofer a făcut infarct şi a murit la volan, maşina acestuia intrând pe contrasens şi lovind un autoturism în care se aflau două persoane. Cam în aceeaşi perioadă, în comuna Albota, un bărbat a murit şi o femeie a fost grav rănită într-un accident produs ca urmare a unei depăşiri riscante şi neregulamentare.

DN 7 pe locul 3

Pe locul trei se situează DN 7, unde s-au produs, de la începutul anului, până în prezent, 7 accidente soldate cu 3 morţi şi 8 răniţi grav. Unul dintre aceste accidente, soldat cu 2 morţi şi 3 răniţi s-a petrecut în luna aprilie, la ieşirea din localitatea Drăganu către Vâlcea, fiind implicate nu mai puţin de cinci autovehicule care au intrat în coliziune: un autoturism Dacia, un camion cu remorcă, o cisternă, un trailer care transporta autovehicule şi un tir. De asemenea, în luna iulie, în localitatea Morăreşti, o cisternă cu 24 de tone de motorină s-a răsturnat din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

Alte şosele periculoase

Pe DN 7C (Piteşti – Curtea de Argeş) s-au produs în acest an 5 accidente soldate cu 1 mort şi 4 răniţi grav. Două dintre accidentele de pe această şosea au avut loc chiar în luna iunie. Unul dintre acestea s-a produs pe raza comunei Corbeni, fiind provocat de o autoutilitară încărcată cu material lemnos, a cărei remorcă s-a desprins, fiind proiectată în două imobile. Din fericire pentru şoferul autoutilitarei, nu au existat victime. Al doilea accident s-a produs pe raza comunei Băiculeşti, unde conducătorul unui moped a fost acroşat cu oglinda din faţă dreapta a unui autoturism. Şi pe DN 65 A (Cerbu – Buzoieşti) s-au produs 2 accidente soldate cu 2 răniţi grav. Cele două accidente au avut loc pe raza comunei Buzoieşti, primul în luna februarie, când şoferul unui autoturism nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic, carosabilul fiind acoperit de polei. O lună mai târziu, în aceeaşi localitate, şoferul unui autoturism nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers şi a lovit un moped, al cărui şofer, un tânăr de 20 de ani, a fost grav rănit.
Iustina HARCO-BURCEA

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii