Web Analytics

România are 280 de paturi pentru arşi, dintre care 10 sunt la Piteşti

de | 27.06.2019 13:24 | Politica si Administratie

România are 280 de paturi pentru arşi, 68 dintre acestea se află în spitalele din Capitală. Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Dan Dumitrescu, a enumerat, într-un răspuns la o interpelare, spitalele care au paturi de arşi şi mari arşi din ţară.
În spitalele din Bucureşti există 68 de paturi pentru arşi, cele mai multe fiind la
Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Gr. Alexandrescu” Bucureşti – 26 paturi și la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti – 28 paturi. În clasamentul național urmează Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cu 14 paturi, și Spitalul Județean Argeș, cu 10 paturi pentru arși. De altfel, Spitalul Județean este singurul din Argeș cu paturi pentru arși.
De asemenea, Dan Dumitrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, precizează unde pot găsi românii paturi pentru marii arşi: „Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti – şase pacienţi cu arsuri majore; Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti – cinci pacienţi cu arsuri majore; Spitalul Clinic de Urgenţă «Bagdasar Arseni» Bucureşti – trei pacienţi cu arsuri majore; Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu» Bucureşti – zece pacienţi, copii cu arsuri majore în cadrul unităţii de mari arşi şi pe cele 16 paturi destinate tot pentru arşi – 16 cazuri cu arsuri medii, respectiv sechele postcombustionale”, conform declaraţiei lui Dumitrescu.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii