Web Analytics

presshub.ro: Pentru copiii cu autism din Galați, banii europeni au făcut posibil singurul centru public de terapie dedicat lor în municipiu – PressHub

de | 20.11.2018 10:00 | Bani europeni

De doi ani, zeci de copii din municipiul Galați diagnosticați cu tulburări din spectrul autist beneficiază de serviciile gratuite ale unui spațiu modern, gândit special pentru ei. Pe strada Constructorilor nr. 29, Centrul de Zi pentru Copii cu Autism din Municipiul Galați își așteaptă micuții pacienți. Tratamentul lor este mult înlesnit aici, având în vedere că terapiile pentru autism sunt costisitoare, iar cabinetele de specialitate sunt puține, mai ales la nivel local. Acest proiect, pus pe picioare de Primăria Galați, a fost posibil datorită unei investiții susținute în proporție de peste 70% din fonduri europene. Unitatea funcționează deja la capacitate maximă, numeroși copii fiind pe lista de așteptare pentru a începe terapia.

Ușa cabinetului de logopedie se deschide repede și pași grăbiți se fac auziți pe holurile centrului. După câteva secunde de nedumerire, ghidați de vocea familiară a mamei, pașii se……

Citește tot articolul!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii