Web Analytics

Peste 400 de recrutări în 2018, la Jandarmeria Argeş

de | 24.01.2019 12:57 | Actualitate

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Basarab I” Argeş a făcut marți un bilanț al activităţilor desfăşurate de către jandarmii argeşeni în anul 2018. La eveniment au fost prezenţi, inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Ionuţ Sindile, prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Dan Manu, vicepreşedintele Senatului României, Şerban Valeca, arhimandritul Caliopie Ichim, stareţul Mânăstirii de la Curtea de Argeş, cât şi reprezentanţii autorităţilor locale.

Potrivit bilanțului, pe raza judeţului Argeş, în anul 2018, au fost executate 10.133 de misiuni de menţinere a ordinii publice, acestea s-au concretizat prin asigurarea cadrului organizatoric necesar bunei desfăşurări a misiunilor în sistem integrat vizând în principal asigurarea şi pregătirea efectivelor solicitate, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, staţiuni montane şi pe traseele turistice, săptămânal analizându-se în comun situaţia operativă, eficienţa misiunilor executate, stabilindu-se măsuri de îmbunătăţire a activităţii.
În ceea ce privește activitatea de constatare a infracţiunilor în perioada analizată, au fost constatate independent 153 de fapte de natură penală, fiind depistaţi 139 de făptuitori. De asemenea, au fost instrumentate 96 de dosare cu documente de constatare a faptelor de natură penală. În aceeaşi perioadă de timp, au fost constatate în comun cu organele de poliţie 84 de infracţiuni.
Pe linia combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional, un segment deosebit de important al acestei activităţi îl constituie cele 980 de acţiuni executate în comun cu alte instituţii, prin folosirea a 2890 jandarmi.
La sfârșitul anului trecut, procentul de încadrare al inspectoratului se situa la 98%.
În 2018, I.J.J. Argeş a recrutat 409 candidaţi la instituţiile de învăţământ pentru formarea personalului propriu, iar 125 de cadre militare au participat la cursuri şi examene de carieră, stagii de pregătire şi de antrenament, vizite de documentare, seminarii, în structurile de învăţământ specializate ale Jandarmeriei Române şi alte instituţii din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, în ţară şi străinătate.
I.M.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii