Web Analytics
scris vineri, 25.10.2024

Nicolae Ciucă, în vizită la fabrica de componente auto de la Dârmănești

Nicolae Ciucă, în vizită la fabrica de componente auto de la Dârmănești

Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal și candidat la funcția de președinte al României, și-a început vineri, în mod oficial, campania electorală și a fost prezent în Argeș, unde a participat la mai multe întâlniri cu oameni de afaceri, salariați ai unor mari companii, membri de partid și simpatizanți.

Prima oprire a fost la o fabrică de componente auto din Dârmănești unde, așa cum a promis în urmă cu câțiva ani, pe vremea când era prim-ministru, a revenit pentru a vedea cum a fost investit ajutorul de stat pe care l-a acordat pentru dezvoltarea fabricii și a comunității.

„Producătorul turco-spaniol de componente auto Beyçelik Gestamp a deschis recent o fabrică în localitatea Dârmănești și a creat peste 200 de locuri de muncă pentru argeșenii din proximitate investind, în total, 45 milioane de euro. Ajutorul financiar consistent acordat de statul român, în valoare de 101 milioane de lei, semnat de însuși Nicolae Ciucă, premier la acea vreme, subliniază importanța acestei investiții pentru economia locală și pentru crearea de noi locuri de muncă. Beyçelik Gestamp a pășit pe piața românească în 2017 și este specializată în fabricarea de componente auto destinate uzinelor Dacia și Ford Otosan din România”, a transmis PNL Argeș.

Citește și Liberalii au adus un omagiu regilor, la Curtea de Argeș

În prima sa zi de campanie electorală, Nicolae Ciucă a fost însoțit de președinta PNL Argeș, Alina Gorghiu, ministra Justiției și candidată la Camera Deputaților, Mihai Coteț, candidat la Senatul României și Radu Perianu, locul doi pe lista pentru deputați a liberalilor argeșeni. Au fost, de asemenea, prezenți președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu, prefectul Dragoș Predescu, senatorul Dănuț Bica, liberalul Dorin Voicu, Liviu Nicolae, director IPEE ATI, primari liberali, consilieri județeni și locali precum și membri de partid și simpatizanți.

Un alt actor economic din Argeș important pe piața auto este și fabrica Leoni Wiring Systems din Bascov, unde o delegație condusă de președinta PNL Argeș, senatoarea Alina Gorghiu, s-a întâlnit, în prima parte a zilei de astăzi, cu managerii societății dar și cu angajați.

„Au aflat despre anvergura companiei și impactul acesteia asupra economiei județene și naționale și despre exportul de componente auto pentru Porsche, Mercedes și Bentley. Un aspect interesant al acestei vizite a fost întâlnirea cu 80 de angajați ai Leoni, deținuți cu regim de detenție deschisă din Penitenciarul Colibași. Ministra Justiției, Alina Gorghiu a apreciat că reabilitarea prin muncă a persoanelor private de libertate este cea mai ușoară metodă de a se reintegra în societate.

În ambele locații vizitate s-a pus accent pe dezvoltarea economică, crearea de noi locuri de muncă, sustenabilitate și stimularea creșterii economice”, mai transmite PNL Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...