Web Analytics
scris vineri, 25.10.2024

Industria auto a pierdut 32.000 de locuri de muncă în 6 luni

Industria europeană a componentelor auto se confruntă cu cele mai grave pierderi de locuri de muncă de la criza Covid-19. Cercetările și analizele Asociației Europene a Producătorilor de Componente Auto (CLEPA) estimează că aproximativ 86.000 de locuri de muncă au fost pierdute în acest sector începând din 2020.

Industria auto a pierdut 32.000 de locuri de muncă în 6 luni

În pofida prognozelor optimiste, conform cărora urmau să fie create 100.000 de noi locuri de muncă, până în 2025, în realitate s-a înregistrat o pierdere netă de aproape 56.000 de posturi. Alte 32.000 de reduceri de locuri de muncă au fost anunțate numai în primele șase luni ale anului 2024, depășind recordul celei mai grave perioade din pandemie. Aceste pierderi sunt cauzate de scăderea cererii, creșterea costurilor de producție și investițiile întârziate în noi tehnologii, arată analiza CLEPA.

Citește și: Semnal de alarmă tras de experți: Producția industrială este „șocant de scăzută”

„Cele mai recente date reprezintă un semnal de alarmă clar. Industria automobilelor, o piatră de temelie a economiei europene, se confruntă cu un punct de cotitură. Pentru a proteja locurile de muncă, a accelera tranziția dublă și a ne recâștiga competitivitatea globală, avem nevoie de o recalibrare a reglementărilor. Aceasta înseamnă adoptarea deschiderii tehnologice la standardele CO2, asigurarea accesului echitabil la date și, în ansamblu, stimularea economiei și creșterii competitivității în UE. Fără acțiuni decisive, Europa riscă să își piardă poziția de lider în sectorul automobilelor,” a declarat secretarul general al CLEPA, Benjamin Krieger, citat în comunicatul asociației.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...