Web Analytics
scris joi, 17.10.2024

Foşti edili ai comunelor muscelene au devenit acum consilieri locali

S-a încheiat validarea mandatelor de aleși locali obținute în urma alegerilor din iunie 2024 în Muscel, iar în unele localități în care a intervenit schimbarea foștii primari se regăsesc acum în rândul consilierilor locali.

Foşti edili ai comunelor muscelene au devenit acum consilieri locali

Primar la Dâmbovicioara între anii 1996 și 2004, Dumitru Secăreanu a pierdut șefia în iunie, dar nu a părăsit administrația locală. I-a fost validat mandatul de consilier local pentru perioada 2024-2028, ca reprezentant al PSD. În aceeași situație se află și fostul edil de la Berevoești, Florin Bogdan Proca. Acesta nu a mai candidat la Primărie, dar a fost ales consilier al comunei. Însă situația celor doi nu a devenit regulă în Muscel.
Dorel Tănăsescu nu a mai candidat pentru Primăria Bughea de Jos, dar nu s-a băgat nici la Consiliul Local. Un alt fost secretar de comună care ulterior a devenit primar, Ionel Dulamă, de la Rucăr, de asemenea nu a mai țintit fotoliul de edil șef. El s-a regăsit pe lista PSD pentru Consiliul Local, a susținut echipa, dar a renunțat și la calitatea de consilier. Iar la Mioarele, primarul din mandatul trecut, Gheorghe Șucu, nu a optat nici pentru demnitatea de membru al Consiliului Local.

Aleși locali au (re)devenit și foști primari din mandate trecute. Gigi Fănel Proca (foto), de la Berevoești, a fost ales consilier local reprezentând în alegeri Mișcarea România Suverană. Alte cazuri de primari deveniți sau menținuți în consiliile locale sunt cele ale lui Benonie Ștefan, de la Aninoasa, al Tatianei Cârstina, de la Dragoslavele, acolo unde un fost primar a obținut al doilea scor în alegeri, pentru Primărie, dar nu a candidat și pentru Consiliul Local, și ale lui Claudius Ciobanu, de la Cetățeni, și Ion Boncoi, de la Valea Mare-Pravăț.
Câmpulungul nu mai are un fost primar în Consiliul Local, așa cum se întâmplase de-a lungul mai multor mandate. Asta dacă nu se pune la socoteală faptul că Bogdan David, acum membru PSD ales în consiliu, a fost viceprimar cu atribuții de primar în anul 2016.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Golanii de pe „terasa Fortuna” îi îndeamnă pe polițiști: „Urmăriți-ne dacă puteți!”

Citește și Dosare în oglindă. Blocuri cu etaje în plus: Tancodrom vs Titidan

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul...

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...