Web Analytics
scris joi, 03.10.2024

Scriitorul-general centenar Radu Theodoru, omagiat la Curtea de Argeş

Muzeul Municipal Curtea de Argeș va găzdui, la 5 octombrie, de la ora 13.00, simpozionul „Toamna în Orașul Regal – înțelepciunea senectuții”. Protagoniști: Radu Theodoru, general maior rtr., scriitor și luptător centenar al României, și Mihai Maxim, membru al Uniunii Scriitorilor și al U.Z.P.R. Practic, va fi omagiat Radu Theodoru, la cei 100 de ani împliniți.

Scriitorul-general centenar Radu Theodoru, omagiat la Curtea de Argeş

Printre participanți se vor afla acad. Gheorghe Păun, eminescologul Nicolae Georgescu, traducătoarea Paula Romanescu, prozatoarea Doina Rizea, scriitorul Lucian Costache, scriitoarea Elis Râpeanu.
Pentru cei care nu știu, Radu Theodoru este unul dintre cei trei întemeietori ai P.R.M., alături de Eugen Barbu și Corneliu Vadim Tudor. Ca scriitor s-a remarcat prin romanele sale realist-socialiste, iar după 1990 prin scrieri de extrema dreaptă. De pildă, în cartea „Nazismul sionist”, publicată în anul 2000, Theodoru afirmă că Holocaustul a devenit „cea mai rentabilă afacere evreiască ce a existat vreodată, îmbogățindu-i pe autorii ziși martori oculari care au fabricat în serie cu exagerări aberante și viziuni patologice viața din lagărele naziste”.

Citește și Pictorița Margareta Popescu a expus la Pitești

Citește și ARO, la prima prezentare pe piaţa braziliană

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...