Web Analytics
scris marți, 24.09.2024

Pictorița Margareta Popescu a expus la Pitești

Pictorița Margareta Popescu a expus la Pitești

Artista Margareta Popescu a expus la Galeria Națională de Artă Naivă. La expoziția „Departe de început” au venit elevi și cadre didactice de la Liceul de Artă „Dinu Lipatti”, dar și prieteni și iubitori de artă, care au admirat lucrările realizate în tempera şi acuarelă, de una dintre cele mai importante pictorițe argeșene. 

„Ca de fiecare dată vin la Muzeul Județean Argeș, ca și la celelalte instituții de cultură din județ, pentru a mă încărca de energie pozitivă. Se întâmplă lucruri importante în zona culturală argeșeană. În curând vom beneficia de spațiile generoase și extraordinar de frumoase de la Galeria de Artă. Profit de ocazie și vă invit, începând de vineri, și la Muzeul Golești, la Târgul de tradiții și meșteșuguri Rod cu Spor. Vă întăresc asigurările că toată echipa de la Consiliul Județean rămâne alături de dumneavoastră și de activitățile pe care le derulați și vă vom asigura, pe viitor, spații mult mai interesante și mai atractive”, a declarat Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

„Mă bucur foarte mult că Margareta Popescu a acceptat invitația colegilor mei de a expune pe simezele Galeriei de Artă Naivă. Este un artist deosebit, cu numeroase lucrări apreciate, un artist care a venit de multe ori, alături de copii, la expozițiile găzduite de Muzeul Județean Argeș”, a spus Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș.

„Ne bucurăm foarte mult că Margareta Popescu, <<steaua fără nume a artiștilor plastici argeșeni>>, a revenit pe simezele Muzeului Județean. Și-a impus, ca de obicei, amprenta artistică în fiecare din tablourile pe care le veți admira. Natura și detaliul au fost permanent prezente în lucrările domniei sale”, a declarat și poeta Denisa Popescu.

Citește și Dezbatere despre schimbările din legislație, organizată de Patronatul Județean al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii Argeș

„Margareta Popescu este artistul care merge și observă natura, o simte, o trăiește și revine la pânză acolo unde esențializează până când opera devine a ei, printr-o stilistică pe care numai ea o cunoaște. Margareta Popescu nu face parte din niciun curent artistic. Este ea însăși un curent artistic! Ea străbate pictura prin monumentalitate și prin acorduri numai de ea știute, acolo unde ea se cunoaște pe sine. S-a cunoscut în plină natură, s-a cunoscut în pictură, alăturându-se tuturor celor care pictează. Margareta Popescu este subiectivă, este utopică și este o pictoriță care merită toate laudele națiunii pentru că ea pictează nu din interes, ci din iubire. Și iubirea este totul!” – Gheorghe Dobrică, Uniunea Artiștilor Plastici Pitești.

Citește și Un ucrainean a câștigat Concursul Internațional George Enescu 2024, secțiunea pian

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...