Web Analytics
scris joi, 19.09.2024

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (13). Romsilva şi Direcţia Silvică Argeş nu vor să ne dea lista avocaţilor folosiţi în procese

La finalul lunii octombrie 2018, soția inginerului silvic Sever Pahonțu, fosta judecătoare Gabriela Pahonțu, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, a acceptat să vorbească despre infernul la care a fost supus acesta în cadrul serviciului de la Direcția Silvică Argeș, sub conducerea lui Armand Chiriloiu.

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (13). Romsilva şi Direcţia Silvică Argeş nu vor să ne dea lista avocaţilor folosiţi în procese

Regim sancționatoriu halucinant, ca urmare a neintervenției ing. silvic Sever Pahonțu la soția sa, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, pentru „optimizarea” dosarului în care a fost condamnată la închisoare cu executare Alina Chiriloiu, soția directorului Armand Chiriloiu. Inginerul silvic Sever Pahonțu, soţul ei, mort în final de cancer datorat stresului, a fost supus unor tratamente umilitoare și multor alte abuzuri. De ce? Fosta judecătoare Gabriela Pahonţu a declarat că autorităţile nu au avut nicio reacţie la dezvăluirile tragice făcute de soţul său, ing. Sever Pahonţu: „Nu cred că prescripția urmăririi penale a împiedicat autoritățile să sesizeze organele judiciare!”

Reamintim că ing. silvic Sever Pahonțu, ajuns în condiția efectivă de muribund, a scris un memoriu prin care a adus această situație la cunoștința autorităților publice, RA Romsilva, Consiliul Judeţean și Prefectura Argeș, fără nicio reacție din partea acestora până în ziua de azi.
În memoriul său, inginerul Sever Pahonțu vorbește despre sancțiuni disciplinare aplicate, desfacerea contractului de muncă, plângerile penale care i s-au făcut și despre luptele purtate în instanță pentru câștigarea locului de muncă pierdut. „Începând cu anul 2012, mi s-au aplicat numeroase sancțiuni disciplinare tocmai pentru că în contractul colectiv de muncă există prevederea conform căreia salariatul care are trei sancțiuni disciplinare definitive i se desface contractul de muncă. Am contestat toate aceste sancțiuni în instanță și am câștigat definitiv, conform hotărârilor…
De asemenea, directorul Direcției Silvice, Armand Chiriloiu a formulat împotriva mea 5 plângeri penale și ca urmare a acestora mi-a suspendat contractul de muncă începând cu data de 14 octombrie 2014. Evident că am contestat și această măsură abuzivă, am câștigat definitiv în instanță și în baza hotărârii judecătorești am fost reintegrat în funcție începând cu data de 01.07.2015”,
consemna acesta.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (12) Vrem să aflăm dacă instituţiile statului îşi vor face datoria! Or, asta nu e o şaradă, d-le Chiriloiu!

Armăsarii de montă disponibili în sezon se află pe lista informațiilor publice, nu și numele avocaților plătiți din bani publici

Pentru că am vrut să aflăm cine sunt avocații cu ajutorul cărora se bate șeful Chiriloiu prin instanțe cu angajații proprii (ca și cu „regretatul domn Pahonțu!”, după cum l-a numit într-un așa-zis drept la replică chiar directorul DSA), dar și pentru că avocații sunt plătiți din banii instituției, deci bani publici, am solicitat Direcției Silvice Argeș și Romsilva să ne spună numele avocaților folosiți la instanțele de judecată din Curtea de Argeș și București. Atât directorul Armand Chiriloiu, care semnează răspunsul oferit, cât și directorul general al Romsilva, Marius Dan Sîiulescu ne trimit la lista informațiilor publice de pe site-ul regiei, pentru a-și justifica răspunsul.

Adică, vezi Doamne, solicitarea noastră nu s-ar încadra în prevederile legii informațiilor publice. Cu o tușă personală, directorul Armand Chiriloiu ne atenționează (n.r – din nou!): „Vă rugăm să aplicați legea cu bună credință și nu în mod abuziv, șicanator, așa cum procedați adeseori”.
În afară de faptul că ziariștii sunt „abuzivi sau șicanatori” doar când vor să afle adevărul pe care funcționarii publici îl vor ascuns, vă putem spune ceva despre celebra listă a informațiilor publice pe care mai marii Romsilva o folosesc ca pavăză în spatele refuzului lor de a oferi răspunsuri. Este vorba despre o listă cu 17 puncte despre care ziariștii și cetățenii în general pot întreba, sunt de fapt date care intră, în general, la categoria publicitate.

Precum programarea licitațiilor de masă lemnoasă, lista spațiilor de cazare incluse în circuitul de silvoturism, lista cu armăsarii de montă publică disponibili, licitații pentru vânzarea cailor tineri sau a celor pentru sacrificare… Mai sunt date legate de programul de cercetare, cel de formare profesională, raportul de activitate anual al Romsilva, programul de audiențe, în fine, cam ce consideră ei că ar trebui să știm. Când, de fapt, toate informațiile privitoare la o instituție publică – sunt publice, cu excepția celor care aduc atingere siguranței naționale.
Tocmai de aceea, ne rezervăm dreptul de a apela la instanțele de judecată pentru a cântări domnii magistrați dacă persoanele care câștigă bani publici, în cazul nostru – avocați, trebuie cunoscute, deși nu vă convine, dle funcționar public Armand Chiriloiu, unul dintre cei mai bogați oameni din România!

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (11). Luna aceasta se împlinesc 6 ani de la moartea inginerului silvic Sever Pahonţu. Familia ne cere să nu mai scriem nimic

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (10). Scandalos! Denunţul depus de Sever Pahonţu nu mai este nici la Prefectură, nici la C.J. Argeş! Au dispărut chiar şi urmele lui!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...