Web Analytics
scris miercuri, 11.09.2024

Argeș. Evaziune fiscală cu zeci de tone de fier vechi! Dosar finalizat

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat recent cercetările într-un dosar de evaziune fiscală, în formă continuată.

Argeș. Evaziune fiscală cu zeci de tone de fier vechi! Dosar finalizat

Citește și: Gonea pe DN 73, la Mihăești, cu 168 km/oră. Ce i-a făcut Poliția

De la Biroul de presă al IPJ Argeș aflăm că, în urma probatoriului administrat, polițiștii au stabilit că un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Mălureni, a desfășurat activități comerciale cu caracter continuu, constând în colectarea de fier vechi din diverse surse, aflate în afara gospodăriei proprii, și ar fi comercializat, la centrele de colectare aparținând unor societăți comerciale din județele Argeș și Olt, deșeuri feroase și neferoase.

Potrivit sursei citate, ar fi vorba despre cantitatea totală de aproximativ 37.700 kg, activitate de pe urma căreia ar fi obținut venituri de 40.000 lei, pe care nu le-a declarat organelor fiscale.

Prin această faptă împricinatul ar fi creat, bugetului de stat, un prejudiciu de peste 10.000 lei, reprezentând impozit pe venit.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat au fost instituite măsuri asiguratorii.

Citește și: Nereguli în benzinării din Argeș. Controalele ITM s-au lăsat cu amenzi

Dosarul penal urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată – mai arată IPJ Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...