Web Analytics
scris joi, 20.06.2024

Încă un pas pentru combaterea fenomenului fugarilor. Alina Gorghiu: „Va fi posibilă monitorizarea prin purtarea brăţărilor electronice”

Joi, 13 iunie, în ședința de Guvern s-a adoptat o nouă măsură pentru combaterea fenomenului fugarilor. Aceștia vor fi monitorizați electronic prin brățări. Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că, din toamnă, măsura se va aplica și pentru inculpații aflați în control judiciar sau arestați la domiciliu.

Încă un pas pentru combaterea fenomenului fugarilor. Alina Gorghiu: „Va fi posibilă monitorizarea prin purtarea brăţărilor electronice”

„S-a mai pus o piedică în calea persoanelor care înțeleg să se sustragă de la răspunderea penală pentru faptele lor. Legea 146 din 2021, inițiativă liberală, a creat acest cadru legal care este aplicabil, în prezent, în cazurile de violență domestică, în situația ordinelor de protecție emise pentru a proteja victimele. Dar de la 1 octombrie vor putea fi monitorizați electronic și inculpații față de care magistrații dispun măsura controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauțiune. Și aceeași măsură se va putea aplica și pentru inculpații față de care instanța de judecată a luat măsura arestului la domiciliu. Pentru toți aceștia va fi posibilă monitorizarea electronică prin purtarea brățărilor electronice, ”bijuterii judiciare” cu ajutorul cărora inculpații se vor conforma obligațiilor stabilite de magistrați. Dacă vor încerca să plece din țară, în ciuda obligațiilor de a nu o face, se va emite o alertă care va fi urmată de o intervenție rapidă a organelor abilitate. Este un mijloc modern de care va beneficia întreg sistemul judiciar și prin el, noi, societatea!”, a transmis Alina Gorghiu, ministra Justiției și președinta PNL Argeș.
M.S.

Citește și Cetățenia română devine mai greu de obținut. Apare cardul de cetățenie

Citește și Alina Gorghiu: „Niciun român nu va mai suporta costurile pentru aducerea în ţară a infractorilor fugari!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită