Web Analytics
scris joi, 21.07.2011

„Pistolarul” lui Andrei, în cărţi pentru şefia FCN Piteşti

# S-a lămurit misterul punerii pe făraş a directorului Dobrotă # Răzvan Bogdan a fost directorul fabricii de armament de la Moreni, iar senatorul Andrei, care l-a adus din Dâmboviţa, trebuie să-i găsească urgent un serviciu. Derută totală la Fabrica de Combustibil Nuclear Piteşti, după ce acum două săptămâni, directorului Dumitru Dobrotă i-a fost retras sprijinul politic de către PDL, la iniţiativa lui Mircea Andrei, aprobată şi de ceilalţi jupâni din conducerea judeţeană. Toată lumea este bulversată, fapt care este imposibil să nu aibă efecte negative asupra întregii activităţi de la FCN, câtă vreme nimeni nu ştie oficial motivaţia apropiatei demiteri a directorului Dobrotă, iar la vârful unităţii domneşte aceeaşi zăpăceală. Întărită şi de ceaţa instalată în ce priveşte identitatea viitorului director, pe marginea căreia se fac pronosticuri ca la casele de pariuri. Cea mai redusă cotă o are varianta revenirii în funcţie a lui Liviu Chiţu. Chiar dacă are carnet portocaliu şi beneficiază de oarece susţinere la vârful PDL-Argeş, Chiţu s-a aflat într-un conflict aprins cu directorul Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, care l-a şi demis de altfel din funcţie. Relaţiile dintre cei doi au rămas încordate, astfel că pentru Liviu Chiţu pare exclusă o revenire la şefia FCN. Mai ales că, între timp, şi-a pierdut şi certificatul ORNISS (Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat), obligatoriu pentru conducerea unei unităţi care lucrează în domeniul nuclear. Mai există şi varianta aducerii unui şef de la Bucureşti sau Cernavodă, care se bucură de şanse sporite la bursa pronosticurilor. Totuşi, ultima variantă, proaspăt ieşită pe tapet, ar putea curma incertitudinea, lămurind totodată şi misterul punerii directorului Dumitru Dobrotă pe făraş.

„Pistolarul” lui Andrei, în cărţi pentru şefia FCN Piteşti

Stăpânul a făcut joc de glezne pentru aghiotantul său preferat, Răzvan Bogdan

De luni bune se zbate Stăpânul PDL, Mircea Andrei, să-l răstoarne pe Dobrotă de la şefia FCN. Drumuri speciale la Bucureşti, discuţii şi tratative cu şefii cei mari, inclusiv cu ministrul Ariton. Într-un final, Andrei a reuşit să obţină acceptul pentru schimbare, moment în care a venit întins la Piteşti, purtând în dinţi propunerea de ridicare a sprijinului politic pentru Dobrotă, care a fost aprobată prompt, astfel că s-a dat undă verde numirii unui alt director. Surse din geanta lui Andrei, dar şi interceptări făcute prin satelit de Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică de la Viena, indică posibilitatea ca tot acest furibund joc de glezne făcut de senatorul dâmboviţean să fi fost un preludiu pentru viitoarea numire la conducerea FCN Piteşti a lui Răzvan Bogdan. Cum care Răzvan Bogdan?  Păi nu-l ştiţi? Este cel mai de încredere aghiotant al lui Andrei, adus special de acesta de la Dâmboviţa, ca să-i ţină trena politică în Argeş. El şi-a dat chiar demisia de la şefia Uzinei Automecanica Moreni, unde se fabrică TAB-uri şi alte asemenea „ustensile” de armament militar, ca să-l urmeze pe Stăpân la Piteşti. Şi vă daţi seama cât de mare a fost atracţia dintre cei doi, dacă omul a lăsat baltă bănoasele contracte cu transportoarele blindate, ca să facă viraje politice pe malurile Argeşului. Rămas de atunci fără loc de muncă, doar cu palida consolare a numirii în funcţia de secretar general adjunct la PDL, pentru Răzvan Bogdan şefia FCN Piteşti ar fi o oportunitate excelentă. Are certificat ORNISS de la Moreni, pe când era şef la fabrica de armament, funcţia este retribuită foarte bine şi, în plus, poate să-i stea alături lui Andrei la orice oră din zi, şi poate chiar din noapte.

Lui Răzvan Bogdan i se spune Pistolarul

Lui Răzvan Bogdan i se spune uneori prin partid „Pistolarul”, deşi parcă mai potrivită ar fi porecla de Joe Limonadă. Pentru că îl însoţeşte ca o umbră pe Mircea Andrei, oriunde se duce prin judeţ, în afară de toaletă, având atitudine de bodyguard. Mulţi se întreabă de ce nu-şi dă haina jos aproape niciodată, indiferent cât de cald ar fi afară, un motiv de bârfe foarte aprinse prin partid. Femeile sunt cele mai intrigate, bănuindu-l de posesia unui pistol uriaş, că nu degeaba i s-a dus buhul că a lucrat pe partea de armament, deci ar putea beneficia de o dotare care să le facă să leşine de spaimă. Răzvan Bogdan n-a arătat însă niciodată ţeava pistolului, sporind misterul. Dar cică şi la şedinţele de pupat babe pe care le desfăşoară în teritoriu alături de Mircea Andrei, când îl îmbrăţişează mai strâns câte una, simte pe loc ceva foarte tare, de unde şi atracţia irezistibilă pentru PDL în mediul rural. Eventuala numire a „Pistolarului” la şefia FCN Piteşti ar fi la fel de bine venită. Asta pentru că, spun unii, este un trăgător de elită, care poate ciurui bugetul instituţiei din toate poziţiile. Şi (poate) exact d’aia va fi pus. (Mihai BĂDESCU)

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită