„Fac apel la cetățenii argeșeni și la cetățenii ţării mele să-și folosească fără rezerve dreptul de vot! Așa cum, în decembrie 1989, poporul s-a eliberat printr-o revoluție, de dictatură, la 11 decembrie 2016, tot printr-o mobilizare de masă, şi tot în decembrie, prin calea electorală de această dată care, este cea mai democratică, adică prin vot, cetăţenii au şansa să se elibereze de acel tip de politician și de guvernant care a adus multe nenorociri țării mele, deși peste tot își clama laudativ orientarea de stânga și lucrul în folosul poporului”, aşa îşi începe prof. dr. Ioan Sîrbu mesajul către cititorii Jurnal de Argeş. Domnia sa candidează la Camera Deputaţilor pe listele PNL Argeş şi nu are vreme de pierdut cu propagandă electorală. Trece direct la subiect şi răspunde oricărei întrebări din partea argeşenilor.
Despre implicarea în viaţa argeşenilor
Medicul Ioan Sîrbu a intrat recent în politică, iar acest lucru îi dă elanul necesar de a lupta pentru proiectele pe care şi le propune. Adesea a fost întrebat de ataşamentul său faţă de Argeş şi nu ezită să răspundă: „Sunt extrem de multe motive pentru care sunt mândru că mă aflu pe lista de a reprezenta Argeşul în Parlament. Am foarte mulţi pacienţi argeşeni, dar şi studenţi din acest judeţ cu oameni frumoşi şi buni. Trebuie să ştiţi, însă, că un deputat este votat de o zonă geografică importantă, însă în Parlament se zbate pentru întreaga ţară, căci legile se aplică peste tot la fel, iar problemele majore sunt naţionale: sărăcia, sănătatea, educaţia şi infrastructura. Mai apoi, aş vrea să vorbim despre ataşamentul meu faţă de Argeş, căci fiind cadru militar sunt educat să îmi asum cu toată răspunderea sarcinile care privesc zona în care îmi asum misiunile. În prezent, zona mea este Argeşul, care de acum este şi judeţul meu, pe care îl iubesc şi căruia îi doresc evoluţia pe toate planurile. Este adevărat, nu m-am născut în Argeş, însă nu cred că în vreo zonă din lumea asta locuiesc şi muncesc numai oameni născuţi acolo. Ceea ce trebuie apreciate sunt puterea de susţinere a unor proiecte, inteligenţa şi bunele intenţii ale unei persoane care aşteaptă încrederea argeşenilor. Pe scurt: voieşte şi vei putea!”.
De ce a intrat în politica liberală
Medicul Ioan Sîrbu s-a ţinut departe de politică până acum, dar s-a aflat pe lista oamenilor cu rezultate şi respectaţi în societate pe care PNL i-a dorit să îi susţină în Parlament. Aşadar, alături de prof. Dr. Leon Dănăilă (cunoscut ţării prin munca sa de neurochirurg, dar şi prin simplitatea sa ca om care merge cu metroul ca şi cetăţenii de rând), profesorul doctor Ioan Sîrbu este unul dintre numele pe care liberalii le-au propus să îi reprezinte. Însăşi profesia sa este liberală, iar structura ca om a fost dintotdeauna una liberală şi democratică. „PNL a demonstrat că recunoaşte valorile şi că le promovează. Nu s-a dat înapoi de la a susţine pe cineva competent, chiar dacă nu era membru de partid. Eu am înţeles că a sosit timpul să întorc ţării mele ceea ce ea mi-a oferit şi nu pot face acest lucru decât alăturându-mă unui partid politic puternic. Am decis să merg pe listele PNL, regăsindu-mă cel mai bine aici”, a declarat Ioan Sîrbu.
Cea mai mare problemă – sărăcia
Deşi sunt multe priorităţi pentru argeşeni, doctorul Sîrbu consideră că cea mai mare problemă este sărăcia. De ce sărăcia? „Pentru ca sărăcia aduce cele mai mari nenorociri în viața omului și a societății, sărăcia favorizează instalarea bolii și îngreunează sau chiar suprimă accesul la învățământ, la instrucție. Numai un popor sănătos și instruit va putea să împingă societatea spre progres, spre modernizare. Clasa politică trebuie să trateze cu prioritate această problemă”, explică Ioan Sîrbu.
Carte de vizită
S-a născut în satul Piscuri, comuna Plopşor, judeţul Gorj şi este fiul harnicilor ţărani gorjeni Alexandra şi Constantin. Cariera sa militară a evoluat de la subofițer la cea de general, iar în plan medical, de la subofițer sanitar la cea de șef al Direcției Medicale a Armatei Române – instituția din care fac parte numeroase structuri, principale fiind spitalele militare din țară. A fost comandant al celor mai mari structuri medico-militare ale României, respectiv al Institutului Medico-Militar, al Spitalului de Urgență Universitar Militar Central dr. „Carol Davila” și al Direcției Medicale a MApN. Este profesor universitar şi predă Implantologia Orală studenţilor, rezidenţilor şi doctoranzilor Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti şi conduce propria clinică de Implantologie Orală, domeniu în care deţine 12 brevete de invenţie.
M.S.
0 Comentarii