Dinamica puterii joacă adesea un rol important în relațiile romantice. Cele mai frecvente comportamente ce denotă lupta de putere sunt: cererea sau retragerea, frica sau rușinea indusă.
Puterea joacă un rol important în relații, dar nu este întotdeauna vorba despre dominație și supunere. Adesea este vorba despre rolurile pe care fiecare partener le joacă atunci când se confruntă cu o anumită provocare sau situație.
Dinamica de putere într-o relație se referă la aceste roluri și la modalitățile de interacțiune care influențează comportamentul unui partener. Atunci când există un dezechilibru de putere, acesta se poate manifesta în multe forme, inclusiv resentimente, certuri interminabile și distanțare emoțională.
Când abordați această dinamică a puterii, vă poate ajuta să vă gândiți la modul în care cealaltă persoană dorește să fie iubită, mai degrabă decât la modul în care doriți să fiți iubit. Dacă amândoi gândesc în acest fel, fiecare partener primește ceea ce are nevoie și oferă ceea ce preferă cealaltă persoană.
Schimbarea dinamicii puterii în relația dumneavoastră necesită încredere, vulnerabilitate și o comunicare onestă și respectuoasă. De asemenea, poate fi de ajutor să obțineți sprijinul unui bun terapeut de cuplu.
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex
Citește și Sfatul psihologului. Ce ne spunem nouă contează
Citește și Sfatul psihologului. De ce un prieten nu-ţi poate fi şi psihoterapeut
0 Comentarii