Web Analytics
scris duminică, 19.05.2024

Percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă

Poliţiştii din judeţul Mehedinţi au descoperit peste 30.000 de ţigări netimbrate, îngropate într-un recipient de plastic, în timpul unor percheziţii efectuate ieri la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă. Oamenii legii au ridicat, de asemenea, peste 3.000 euro şi aproximativ 10.000 de lei, telefoane mobile şi mai multe documente. Suspecţii sunt doi bărbaţi din comunele Livezile şi Corlăţel.

Percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă

În urma activităților desfășurate, de la domiciliile a doi bărbați, de 49, respectiv 50 de ani, au fost ridicate 31.232 de țigarete de diferite mărci netimbrate, ce erau disimulate într-un recipient de plastic, ascuns în pământ, 3.370 de euro, 10.100 de lei, 3 telefoane mobile, cartele telefonice, precum și mai multe înscrisuri.

Citește și: Fostul polițist care și-a ucis mama cere o pedeapsă mai blândă. „Bea și mă bătea când eram mic”

„Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale. Față de persoanele în cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă asimilată”, arată IPJ Mehedinți.

Prevenirea și combaterea contrabandei cu țigări – prioritate a structurilor MAI

România s-a situat, anul trecut, pentru prima dată în ultimii 15 ani, sub media comerțului ilegal cu țigări din Uniunea Europeană. Contrabanda cu ţigări, inclusiv cu produse contrafăcute, în prezent este evaluată ca fiind unul dintre cele mai serioase riscuri la adresa securităţii la frontiere, cauzând pierderi de milioane de euro pentru bugetul României și bugetele statelor membre ale UE.

Contracararea acestui fenomen este un obiectiv prioritar şi permanent al Ministerului Afacerilor Interne atât prin demersuri instituționale proprii, cât şi prin colaborare cu alte structuri ale statului sau cu reprezentanți ai societății civile.

Citește și: Politicianul român care va avea o pensie de 5.800 de euro plătită de UE

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...