Într-o zi senină, unde cerul unea orizontul de la Piatra Craiului până la stadionul din Pitești, mângâindu-ți sufletul cu o priveliște încântătoare, cu păduri, ape, respectiv Râul Doamnei, înconjurat de mireasma satului românesc , Colibași – Mărăcineni, și înconjurate de atmosfera industrializată a orașului Mioveni și Pitești, am poposit împreună cu PS Calinic, ca Iisus cu ucenicii săi pe Muntele Fericirilor, pe o piatră și „Deschizându-și gura Sa, îi învăța pe ucenici…”
În acel colț de rai într-o priveliște în zare, binecuvântată de Dumnezeu, în vara anului 2009 am stabilit cu ÎPS Calinic, de acum, să purcedem la ridicarea unui azil de bătrâni, pe acest platou, unde Parohia Colibași-Argeș a fost repusă în posesie pe terenul pe care-l deținuse anterior.
Zis și făcut. Am mers la București a doua zi în Sectorul III, la Primăria București, de unde am împrumutat ca model schița pentru noul centru de bătrâni de la o parohie ce avea incluse toate normele europene pentru construcție. Am făcut dosarul – proiect pentru fonduri europene, dar eu am insistat să-l construiesc pe locul stabilit cu ÎPS Calinic, dându-mi binecuvântarea Domnului de realizare.
Deoarece zona aparținea de Orașul Mioveni nu am putut beneficia de fonduri europene.
Trebuia să găsesc o soluție. După așteptări și întrebări la specialiști, am primit soluția și anume, împreună cu Primăria Mioveni și Parohia Colibași, de comun acord și pentru binele bătrânilor ce nu puteau fi asistați acasă, să facem această construcție.
Cum era legal să se facă acest parteneriat? Într-un singur fel: Parohia să doneze terenul orașului Mioveni, cu sarcina să construiască azilul, să-l încredințeze Parohiei pe durata existenței clădirii. Au fost de acord primarul Ion Georgescu, împreună cu C.L. și Parohia Colibași, prin Preot Pufu Gheorghe și Consiliul Parohial.
Aceste acte au fost cimentuite la Notar, urmând a fi puse în aplicare. Deci s-a donat un teren în jur de 5.000 m.p. cu sarcina să nu se construiască decât Centru pentru Bătrâni și Parohia să se îngrijească de ei, desigur, printr-o Asociație sau Fundație. Nu se putea amesteca gestiunea Parohiei cu cea a Asociației.
Primarul de atunci, Ion Georgescu, face un contract de dare în folosință gratuită pe 5 ani, impunând anumite condiții ce țineau de proprietar.
De aproape 2 ani suntem în Justiție și sperăm să fie dreaptă.
Oricine poate citi aceste documente de donație cu sarcini poate să gândească drept.
Jurnalist, GH. P.




Citește și Asociere între Primăria Câmpulung şi Landmark Management împotriva deşeurilor
0 Comentarii