Web Analytics
scris luni, 11.03.2024

Ziua Internațională a Poeziei la Conacul Goleștilor

Iubitorii de literatură sunt invitați, joi, 21 martie 2024, de la orele 12:00, la Muzeul Golești acolo unde va avea loc evenimentul anual, devenit deja tradițional, „ Ziua Internațională a Poeziei la Conacul Goleștilor”. Va fi o activitate culturală care aduce laolaltă mari poeți din întreg spațiul cultural românesc. Evenimentul se află la a șasea ediție și anul acesta îl are ca invitat special pe scriitorul basarabean Nicolae Spătaru.

Ziua Internațională a Poeziei la Conacul Goleștilor

În cadrul manifestării vor avea loc lecturi publice ale poeților prezenți, evocări ale unor importanți poeți români, discuții pe teme literare și scurte intermezzouri muzicale, asigurate de cantautoarea Irina Munteanu.

Invitatul de anul acesta este poet, prozator și traducător, promotor cultural, director al revistei literare Quadrat și al Bibliotecii Ștefan cel Mare din Chișinău.

Citește și „Scapă-mă de nevastă-mea”, la Piteşti, la Teatrul Victoriei

Nicolae Spătaru s-a născut la 13 ianuarie 1961 în comuna Horbova, ținutul Herța, Cernăuți. Este licențiat al Facultății de Filologie a Universității din Cernăuți, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova, al Uniunii Scriitorilor din România și al PEN-club-ului. Este autorul mai multor volume de poezie (selectiv): Ion și alte revoluții; Noaptea când soclurile îşi recrutează noile glorii; Tristețea recită din Rilke; Citirea zidului; Mici insomnii pentru Europa; Nebunul cu o singură fereastră ș.a. Cărți de proză: Îngerașul purta fustă mini, proză scurtă; Omul izgonit de ceasuri, proză scurtă; Apusul unei biciclete, proză scurtă; Măștile lui Brejnev, roman. A semnat, de asemenea, volumele Revolta clonelor (publicistică) și Confesiuni în bibliotecă (interviuri culturale). Este deținător al mai multor premii literare naționale și internaționale. Opera sa a fost tradusă în volume de autor, antologii și reviste de cultură, în: Franța, Germania, SUA, Ungaria, Azerbaidjan, Olanda, Belgia, Rusia, Cehia, Tatarstan, Ucraina, Turcia și Spania.

Citește și Povestea vieții unui Patriarh – Justinian Marina, întâlnire culturală la Palatul Arhiepiscopal

Printre alții, la eveniment vor fi prezenți și scriitorii: Romulus Brâncoveanu, Cosmin Tudor, Liviu Mățăuanu, Angi Melania Cîrstea, George Badea, Liliana Rus, Alexandra Niculae, Dumitru Ungureanu, Mircea Bârsilă, Cezar Mihai Pârlog, Mihaela Stanciu, Jean Dumitrașcu, Nicolae Oprea.

Evenimentul este coordonat de poeta Nicoleta Popa, muzeograf la Muzeul Golești

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...