În decursul celor trei decenii de când am calitatea de medic și scriitor, ținute mai mult sau mai puțin ordonat, s-au adunat vrafuri de manuscrise ale celor 24 de volume publicate, fotografii, tăieturi din ziare, carnețele în care-s notate fel și fel de informații, scrisori de la pacienți sau SMS-uri nesemnate, cel mai probabil de la admiratoare. Recent, la un sfârșit de săptămână, mi-au picat în mână, le-am recitit și redau câteva fragmente.
– Fiind un geniu indubitabil, se apreciază că Einstein avea secvențe ADN ce-i dădeau capacități neobișnuite, primind mesaje din alte lumi. Când își concepea lucrările, intra într-un fel de transă.
– În topul fericirii mondiale alcătuit din 178 de țări suntem pe locul 136, după Guineea Ecuatorială, dar înaintea Rusiei și Bulgariei. Estimarea aparține unor britanici.
– „Domnule director, Subsemnatul…, din localitatea Pitești de bună.voie și ne silit de nimeni vreau neapărat să mă castrez… Acolo la testicole am o infecție incurabilă care nu se vindecă… N-am fost căsătorit niciodată mai ales că aș face monștri… Nu vreau să am relații sexuale cu femei și, pentru sănătate, vă rog să aprobați să fiu castrat.”
– Conu Alexandru Paleologu, cu gândul la Italia și Elveția: „Nu poți compara Renașterea cu ceasul cu cuc”.
– „Ce frumos scrii, ce frumos simți! Când mă apucă dorul de tine, încep să te citesc (azi, pe melodiiile Cesáriei Évora).”
– Petre Țuțea: „Cioran e o inteligență pură. Ceea ce e ciudat la Cioran nu e neliniștea de a fi om, ci neliniștea de a fi român”.
– „Noaptea Sânzienelor începe, Fântâna Blanduziei vă așteaptă. Să nu uitați să visați! Iertare! Vara devin excesivă!”
– Stimate d-le Doctor Pătrașcu, vă mulțumim pentru emisiunea duminicală de la Alfa TV. Este foarte utilă, interesantă și ascultată de întreaga lume a Mapamondului.”
Dr. Viorel Pătraşcu
Citește și Bolnavi şi… bolnavi. D’ale românilor fatalişti
Citește și Dr. Viorel Pătraşcu se mută cu „tabletele” lui despre bolnavi la „Jurnalul de Argeş”
0 Comentarii