Hipnoterapia este un stil de tratament care ajută la creșterea atenției și a concentrării pacientului pentru a induce o stare de transă. Tratamentul va necesita cooperarea persoanei; o persoană nu poate fi hipnotizată împotriva voinței sale.
În timpul unei perioade de hipnoză, persoana va experimenta un puternic sentiment de calm și relaxare. Starea de transă este important de obținut, deoarece în această stare persoana este mai deschisă și mai receptivă la sugestie, ceea ce ajută la crearea schimbării dorite.
Transa hipnotică este o stare indusă, de regulă în mod artificial, asemănătoare cu somnul, dar în acelaşi timp diferită de acesta din punct de vedere fiziologic. Starea este caracterizată prin sugestibilitate crescută, datorită căreia pot fi induse subiectului, mai uşor decât în stare normală, o serie de modificări senzoriale, perceptive, mnezice şi motorii.
Citește și Sfatul psihologului. De la zona de confort la cea de creştere
Sugestiile posthipnotice sunt cele administrate de obicei la sfârșitul intervenției hipnotice și au menirea de a implementa anumite modificări perceptive, cognitive, emoționale sau comportamentale, după ce ședința de terapie s-a încheiat.
Hipnoterapia este o abordare terapeutică legitimă și nu înseamnă pierderea controlului asupra propriei libertăți și independențe. În schimb, este vorba despre obținerea puterii și controlului asupra problemelor care influențează negativ viața persoanei.
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex
Citește și Sfatul psihologului. 4 beneficii în ieşirea din zona de confort
0 Comentarii