Web Analytics
scris miercuri, 11.10.2023

Sfatul psihologului. Se întâmplă ceva aici

Teoria conspirației poate fi definită ca un complot organizat în secret, de către un grup de oameni puternici care au un scop sinistru. Aceasta oferă explicații vaste pentru evenimente care nu pot fi amenințate de infirmare.
Studiile psihologice arată că oamenii se bazează mai mult pe gândirea conspirativă atunci când se simt neputincioși. În mod paradoxal, aderarea la o explicație conspirativă a evenimentelor le dă oamenilor un sentiment de control. Sentimentul de înstrăinare sau de a fi nedorit pare să facă, de asemenea, mai atractivă gândirea conspirativă.
Persoanele care au trăsături narcisiste, anxioase sau depresive, sau o combinație a acestor trăsături, au fost mai predispuse să afirme că au crezut în anumite conspirații.

Sfatul psihologului. Se întâmplă ceva aici

Narcisismul este convingerea despre superioritatea cuiva și despre dreptul la un tratament special și este un predictor solid al susținerii teoriilor conspirației.
Tendința de a elabora teorii ale conspirației este înnăscută la oameni. O societate în care oamenii sunt educați să înțeleagă cauzele evenimentelor și în care oamenii cred că au un anumit grad de influență și, mai ales, nu văd lumea prin prisma „noi împotriva lor” este o societate care o să ofere oportunități reale de a-i ajuta pe oameni să reziste teoriilor conspiraționiste.
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.

Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Sfatul psihologului. Cum recunoaştem ruşinea toxică?

Citește și Sfatul psihologului. 4 moduri în care ne afectează singurătatea

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită