Web Analytics
scris joi, 31.08.2023

Tabără de Matematică la Câmpulung

Săptămâna trecută, municipiul Câmpulung a găzduit ediția a XIV-a a Concursului Gazeta Matematică și Viitori Olimpici, o tabără de studiu și recreere coordonată de profesorul muscelean Ion Cicu și de profesorul Cătălin Gherghe, prodecan al Facultății de Matematică și Informatică.
La tabără au particopat 80 de elevi din întreaga țară, având nivel de studiu de la clasa a IV-a la clasa XII-a, alături de 8 profesori însoțitori, 24 de profesori de specialitate pentru susținerea activităților de matematică și 7 organizatori, responsabili cu logistica și activitățile recreative.

Tabără de Matematică la Câmpulung

Pe lângă lecțiile de pregătire și probele propriu-zise ale concursului, copiii prezenți în tabără au avut parte de activități recreative, care să le dezvolte imaginația și spiritul de echipă. Iar în ultima zi a activității, elevii au fost premiați nu doar pentru rezultatele la Matematică, ci și pentru cele înregistrate în jocurile de șah, tenis de masă și fotbal.
Pentru Matematică au fost acordate mențiuni, premiile I, II și III, în funcție de clasă, medalii de bronz, argint și aur, plus Premiul special ”Dan Schwarz”, în memoria unuia dintre profesorii inițiatori ai proiectului Viitori Olimpici.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Elevi din întreaga ţară sunt în tabără de Matematică la Câmpulung

Citește și Rezultat istoric: Locul 4 în lume pentru România la Olimpiada Internațională de Matematică, un record din 1999 încoace, cu cinci medalii de aur și una de argint

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...