Web Analytics
scris luni, 31.07.2023

Cazul femeii care a născut pe trotuarul din fața spitalului din Urziceni. Ministrul Sănătății cere demisia managerului

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a cerut demiterea conducerii Spitalului din Urziceni în fața căruia, pe trotuar, o femeie a născut, după ce n-ar fi fost consultată.

Cazul femeii care a născut pe trotuarul din fața spitalului din Urziceni. Ministrul Sănătății cere demisia managerului

De partea cealaltă, conducerea spitalului spune că femeia și aparținătorii au părăsit Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU), fără să aștepte venirea ambulanței care fusese chemată de o asistentă, potrivit HotNews. 

Citește și: Surse. Şeful Arestului Preventiv, audiat la DNA pentru fapte de corupţie

„Asistenta care era în triaj a văzut despre ce e vorba, a sunat la 112, a pierdut 5 minute să roage să vină ambulanța pentru că persoana e posibil să nască. Cât a durat să facă documentele, pacienta și aparținătorii au ieșit din CPU. Am văzut pe camere. Asistenta le-a spus că urmează să vină ambulanța, să vină în CPU. Asistenta le-a făcut semn să se întoarcă. A venit ambulanța, nu a intrat pe rampă. Au venit la poartă și au făcut filmările. Se poate vedea că ambulanța nu a trecut pe la poarta CPU”, a explicat conducerea spitalului, precizând că unitatea nu are linie de gardă pentru ginecologie, ci doar interne, pediatrie și chirurgie.

Rafila cere demisia managerului

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a catalogat drept „grav” cazul de la Urziceni și a cerut demisia sau demiterea managerului.

„Cred că o demisie de onoare sau o demitere a managerului de către primarul din Urziceni este și morală, și potrivită. Avem aceste spitale ca să acordăm asistență medicală. Faptul că nașterea a descurs bine și mama și copilul sunt bine arată că nașterea se putea realiza în interiorul spitalului cu ajutorul personalului care era prezent acolo”, a spus ministrul.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *