Web Analytics
scris marți, 09.05.2023

Daniel Horodniceanu s-a făcut de baftă

Un important om al legii. Care trebuie să fie un model pentru întreaga societate. Fost procuror şef DIICOT. Actualmente vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. O piesă importantă în angrenajul justiţiei. Atât de importantă, încât are puterea de a-i monitoriza pe magistraţi. Şi s-a compromis lamentabil în faţa a doi poliţişti din Iaşi. Dovada incontestabilă constă într-un clip de şapte minute preluat de întreaga presă. Acum ce va face? Va demisiona?

Daniel Horodniceanu s-a făcut de baftă

Citește și:

Daniel Horodniceanu a fost surprins intrând în depăşire fără a semnaliza. Poliţiştii l-au oprit, cum era şi normal. I-au solicitat actele, aşa cum se obişnuieşte în toate situaţiile de acest fel. Daniel Horodniceanu a refuzat însă să prezinte dovada asigurării RCA. Cu un tupeu deosebit, i-a trimis pe poliţişti să caute în banca electronică de date dovada că şi-a plătit asigurarea. Niciun conducător auto – mă refer la oamenii normali la cap – nu şi-ar permite aşa ceva. S-a dat mare. A încercat să-i domine pe cei doi agenţi de circulaţie. Le-a ţinut adevărate lecţii despre importanţa lui. Ca procuror. Deşi fusese oprit de agenţi nu în acestă calitate, ci în cea de conducător auto. Aceştia au fost exemplar de politicoşi cu Horodniceanu şi excesiv de amabili. Pentru că, în final, nu l-au amendat, deşi aveau dreptul să-l amendeze, ci doar l-au atenţionat. Am citit pe internet comentarii, care mi se par de bun simţ, conform cărora agenţii, în condiiţiile în care Horodniceanu nu a recunoscut că a greşit, ar fi avut chiar obligaţia de a-l amenda.

Cum poate un asemenea personaj – iar cine a urmărit cele şapte minute de clip înţeleg foare bine ce spun – să mai rămână în funcţie? Să continue în felul lui să joace rolul de model pentru judecătorii şi procurorii din ţară? Din poziţia de vicepreşedinte CSM? Din poziţia de procuror care a tăiat şi a spânzurat ca şef DIICOT? Cum poate societatea să tolereze asemenea specimene? Cum este posibil să nu i se ceară la scenă deschisă chiar în CSM, chiar de către corpul magistraţilor, demisia sau demiterea?

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită