Mai multe percheziţii au avut loc, în dimineaţa zilei de marți, 21 martie, în judeţul Prahova şi în Bucureşti într-un dosar ce vizează construirea unui bloc în Ploieşti fără respectarea autorizaţiilor de construire şi cu falsificarea unor înscrisuri.
Citește și: În scandalul cu remorca de tir de la „Muntenia”, primarul Gentea caută soluţii
Cinci persoane urmau să fie duse la audieri. Cercetările sunt realizate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în declaraţii, uz de fals şi fals intelectual.
30 de apartamente în plus
Veronica Rădună, arhitecul șef al Ploieștiului, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că dezvoltatorul imobiliar vizat de percheziţii ar fi realizat zeci de apartamente în plus faţă de cele prevăzute în autorizaţia de construire. Potrivit sursei citate, autorizaţia iniţială a fost emisă pentru realizarea, în zona de sud a Ploieştiului, a unui imobil de birouri cu parter și opt etaje.
Ulterior, în 2020, dezvoltatorul a cerut modificarea autorizaţiei iniţiale, cu nivelul cotei de fundare şi cu modificarea înălţimii interioare a nivelelor. „Nu au respectat autorizaţia, pentru că etajul 8 nu a avut înălţimea de 3,40, fapt pe care l-am constatat pe teren. În plus, nici etajul tehnic nu avea înălţimea de 1,80, cum era prevăzut, ci ambele etaje aveau 2,50 m. De asemenea, etajul 9, care trebuia să fie tehnic, este compartimentat şi i s-a dat o utilitate, aici fiind realizate, cel mai probabil, 30 de apartamente, fiind vorba despre un bloc cu două scări„, a explicat arhitectul şef, potrivit digi24.ro.
„În certificatul de atestare parţială a construcţiei noi avem 270 de apartamente, însă la Oficiul de Cadastru au fost înscrise 300, dar şi un regim de înălţime diferit, care nu corespunde PUZ-ului”, a mai precizat Veronica Rădună.
Având în vedere neregulile depistate la controlul de vineri, dezvoltatorul va fi amendat şi va trebui să aducă construcţia la starea iniţială prevăzută în autorizaţie”, potrivit sursei citate.
0 Comentarii