Web Analytics

Euroins contestă în instanță decizia ASF de retragere a licenței de funcționare

de | 21.03.2023 08:31 | Actualitate, Home

Acționarii companiei cu capital majoritar bulgăresc Euroins au anunțat luni într-o conferință de presă la București că vor contesta în instanță decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) de retragere a licenței de funcționare pentru compania de asigurări. Assen Hristov, președintele Eurohold – grupul bulgar care deține Euroins, a mai anunțat că acționarii vor solicita 500 de milioane de euro daune din partea autorităților române, care au constatat că Euroins nu deține fonduri eligibile pentru acoperirea necesarului de capital de solvabilitate. Hristov a mai anunțat că va depune și o plângere împotriva conducerii ASF dacă instituția nu își anulează decizia de retragere a licenței.

Citește și: Bărbat anchetat pentru organizarea ilegală de jocuri de noroc. Taxa de participare era între 500 și 1500 de lei

„Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății, cu sarcina de a asigura administrarea și conducerea activității asigurătorului și adoptarea măsurilor necesare pentru conservarea patrimoniului. Atribuțiile conducerii societății se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar”, arată comunicatul ASF.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *