Web Analytics
scris marți, 14.02.2023

Un bloc a crăpat la Târgu Jiu după cutremurul de 5,2 pe Richter

Primele pagube produse de cutremurul de 5,2 pe Richter au apărut lângă Târgu Jiu. Mai mulți localnici au postat în mediul online poze și filmulețe cu blocul în care locuiesc crăpat după cutremur. Oamenii se tem pentru viețile lor și pentru faptul că își pot pierde casele. Seismul a fost urmat de 4 replici și a fost simțit în mai multe orașe din vestul țării, dar și în Serbia și Bulgaria. Experții spun că este cel mai mare cutremur din Oltenia și vine la exact o săptămână după dezastrul din Turcia și Siria, potrivit Realitatea.

Un bloc a crăpat la Târgu Jiu după cutremurul de 5,2 pe Richter

Seismul s-a produs la o adâncime de 15 km, în apropiere de Târgu Jiu şi s-a simțit la Craiova, Sibiu, Hunedoara, Timișoara și Drobeta Turnu Severin.

Citește și: Basm oriental, trăit de o bibliotecară din Piteşti şi soacră de fotbalist celebru!

Mai mulți locatari au postat în mediul online imagini cu scara blocului în care locuiesc crăpată de la cutremur. Oamenii se tem că în cazul unui seism mai puternic își vor pierde locuințele.

Cutremurul a fost urmat de trei replici cu magnitudini cuprinse între 2,4 și 3 pe scara Richter. Replicile au avut epicentrul în aceeași zonă seismică, județul Gorj.

Deși seismul nu a făcut victime, salvatorii au ieșit pe teren pentru a verifica zonele predispuse la cutremur.

Citește și: Infracţiunile legate de achiziţiile din pandemie, pe masa de lucru a DNA

Specialiștii din tara vin cu un avertisment sumbru! În România s-ar putea produce un cutremur major în anul 2035. Avertismentul a fost lansat de profesorul Nicolae Noica, inginerul constructor supranumit „bulină roșie”, pentru că a fost cel care a dispus clasificarea clădirilor cu risc seismic. Situatia este critica, pentru ca de ani de zile autoritățile au uitat de consolidări, iar primarul capitalei dă vina pe proprietari, pentru ca nu acceptă începerea lucrărilor. 

Specialiștii lansează un avertisment sumbru în ceea ce privește activitatea seismică de la noi din țară. În România ar s-ar putea produce un cutremur major între 2035 și 2040.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită