Web Analytics
scris luni, 28.11.2022

Marea Britanie va amenda companiile care nu elimină conţinutul online care încurajează persoanele să îşi facă rău

Guvernul Marii Britanii intenţionează să facă ilegală încurajarea online a persoanelor a-şi face rău şi va amenda companiile de social media care nu reuşesc să elimine astfel de materiale, ca parte a unei actualizări a legislaţiei care reglementează comportamentul online, transmite Reuters, conform News.ro.

Marea Britanie va amenda companiile care nu elimină conţinutul online care încurajează persoanele să îşi facă rău

Citește și: Răspuns cu erori al IŞJ Argeş dat Ministerului Educaţiei referitor la eleva agresată în Polonia. Mama indignată: „Ce au cercetat, că habar nu au?!”

Promovarea sinuciderii este deja ilegală, dar Ministerul britanic al sectorului digital, culturii, mass-media şi sportului a declarat într-un comunicat că acum doreşte să solicite firmelor de social media să blocheze o gamă mai largă de conţinut.

„Firmele care operează reţele de socializare nu mai pot rămâne tăcuţe… şi se vor confrunta cu amenzi dacă permit ca acest comportament abuziv şi distructiv să continue pe platformele lor, în conformitate cu legile noastre”, a spus secretarul pentru sectorul digital, Michelle Donelan.

Guvernul conservator a spus că propunerile vizează blocarea imaginilor şi videoclipurilor similare cu cele vizionate de Molly Russell, o tânără de 14 ani a cărei moarte în 2017 a stârnit o îngrijorare continuă a publicului.

În septembrie, medicul legist care a investigat moartea ei a decis că platformele de socializare i-au furnizat conţinut care „a prezentat actele de autovătămare ale tinerilor ca pe ceva romantic”.

Conform propunerilor, companiile de social media vor trebui să elimine şi să limiteze expunerea utilizatorilor la materiale care încurajează în mod deliberat oamenii să îşi facă rău.

Săptămâna trecută, guvernul a declarat că noua legislaţie va interzice, de asemenea, distribuirea de imagini cu caracter sexual explicit care au fost manipulate pentru a părea că prezintă pe cineva care nu a consimţit să apară în ele.

Detaliile complete despre cele mai recente propuneri – inclusiv pedepsele penale cu care se vor confrunta persoanele care promovează autovătămarea şi amenzile care vor fi aplicate companiilor – vor veni luna viitoare, când modificările legislative vor fi supuse Parlamentului.

Legislaţia mai largă care încorporează astfel de sancţiuni, cunoscută sub numele de Legea privind siguranţa online, a trecut lent prin Parlament, de la primul proiect din mai 2021.

Citește și: Contabila Primăriei Corbi, arestată pentru abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals 

Versiunile anterioare au încercat să interzică materialele „legale, dar dăunătoare” online, atragând critici din partea companiilor de tehnologie şi a militanţilor pentru libertatea de exprimare, care au spus că definiţia este prea vagă şi ar putea fi folosită pentru a criminaliza în mod arbitrar comportamentul altfel legal.

Cu toate acestea, proiectul de lege a fost susţinut puternic de organizaţiile caritabile pentru copii şi de sănătate mintală şi de persoanele care încearcă să limiteze abuzurile rasiste şi sexiste online.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Elena Lasconi

De ce a votat Lasconi pe Mihai Bravu

Câmpulung, dragostea mea, nu a mai fost locul în care Elena Lasconi să voteze! De data aceasta, ținând cont de miza scrutinului, primărița de Muscel...