Web Analytics

Contabila Primăriei Corbi, arestată pentru abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals 

de | 23.11.2022 16:40 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Groșanu Elena, contabila primăriei Corbi se află, începând de astăzi, în arest preventiv pentru 30 de zile. Potrivit comunicatului transmis de DNA, angajata este acuzată de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Prejudiciul celor comise se ridică la aproximativ două milioane de lei. 

Ce transmite DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 noiembrie 2022, a inculpatei GROȘANU ELENA, la data faptelor contabil în cadrul Primăriei comunei Corbi, județul Argeș, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de: 

Citește și: Transport ilegal de lemne, descoperit în Mioveni

– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (808 acte materiale), 

– fals intelectual (106 acte materiale), 

– uz de fals (106 acte materiale). 

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 

În perioada 20.01.2017 – 12.04.2022, inculpata Groșanu Elena, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat și ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeș, un număr de 808 ordine de plată, prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de: 

– 1.515.683,85 lei, către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală. 

– 386.102 lei, către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia. 

Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituției publice unde își desfășura activitatea un prejudiciu de 1.901.785 lei, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite de către alte persoane. 

Inculpatei Groșanu Elena i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

La data de 23 noiembrie 2022, inculpata a fost prezentată Tribunalului Argeș care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *