Web Analytics
scris miercuri, 06.04.2022

România este un stat eşuat, în care judeţul Argeş este o părticică

Cam de la revoluția din decembrie, poate mai dinainte, poate mai dincoace, statul român s-a complăcut într-o eșuare continuă, uneori recunoscută, alteori nu. Însă, ceea ce a însoțit permanent eșuarea statului a fost tentativa de falsificare a realității, combinată cu diminuarea drastică a capacității intelectuale a mulțimii, ca efect al distrugerii programate a sistemului de educație. De unde se poate trage concluzia că această eșuare permanentă a statului român a fost un scop în sine pentru conducerea politică.

România este un stat eşuat, în care judeţul Argeş este o părticică

Un exemplu limpede de eșuare a statului român este comportamentul autorităților publice față de jurnalista Emilia Șercan, care a dezvăluit, relativ recent, faptul că actualul premier, generalul Nicolae Ciucă, a plagiat în lucrarea de doctorat. Ei bine, în loc să-l atenționeze pe primul-ministru să explice cumva fapta, cum că a plagiat mai puțin decât trebuia sau veșnica abureală „cărțile din cărți se face”, statul român a pornit un război total gratuit împotriva jurnalistei. Gratuit – pentru că și dacă jurnalista e vinovată cu ceva, fapta ei nu scuză plagiatul primului-ministru.

Astfel, pe mai multe site-uri „nevinovate”, unele chiar din Republica Moldova, au apărut poze cu jurnalista în ipostaze mai familiare cu soțul, iar o persoană cunoscută i-a trimis un mesaj cu pozele respective. Și, pentru că astfel de fapte pot avea conotații penale, jurnalista s-a adresat autorităților competente, iar în plus a apelat și la ministrul de Interne Lucian Bode, care a pus-o în legătură cu comandantul Poliției Române, chestorul Benone Matei, care a numit o polițistă care știa ce „trebuie” să facă.

Citește și E chiar culmea! După ce l-a ameninţat că îi dă foc la fabrică şi îi violează fetele, Stelică Crăciun îl mai şi hărţuieşte în 7 procese pe patronul de la Zaris

Și… „La 40 de minute după ce Emilia Șercan a părăsit sediul Poliției, captura de ecran și pozele reclamate ca furate erau deja publicate pe un site din Republica Moldova, iar într-un interval de circa trei ore, alte 74 de site-uri publicau articole identice care includeau link către respectivul material”. Acest citat din site-ul PressOne arată că autoritățile continuau procedura de eșuare a statului român, nici nu contează dacă la ințiativa sau cu aprobarea premierului Nicolae Ciucă. Normal, aceasta a făcut o nouă plângere la poliție, în plus a adus la cunoștința ambasadelor statelor unde justiția contează. Din nou ne-am făcut de mirul lumii.
Coroborat cu faptul că rectorul și prorectorul Academiei de Poliție au fost condamnați la câte trei ani de închisoare pentru amenințarea cu moartea asupra aceleeași jurnaliste și, în plus, desființarea școlilor doctorale de la Academia de Poliție pentru multitudinea de acuze de plagiat, arată că eșuarea statului continuă. Ba, ținând cont că Nicolae Ciucă este preparat pentru ocuparea funcției de președinte al PNL, se poate spune că se pun bazele pentru eșuarea statului român pe termen lung.

În articolul din PressOne, în care jurnalista Emilia Șercan arată bubele din societate, se folosește și sintagma „corupția academică generalizată”, care arată că și județul Argeș face parte din statul eșuat, aprinzând o candelă asupra personalului didactic din Universitatea Pitești, „educat” de liderul de sindicat Mircea Bărbuceanu să nu cumpere Jurnalul de Argeș de la chioșc, ci să-l citească gratuit online. De ce să fii om corect, când poți fi milog?! Motiv pentru care și acum, mulțumită „academicilor” din UPIT de calibrul profesorului Bărbuceanu, articolele din Jurnalul se pun gradual pe site, cele mai tari abia vineri.

Citește și Cine l-a omorât pe denunţătorul lui Stelică Crăciun? Când aveţi de gând să soluţionaţi dosarul, domnilor poliţişti şi procurori?

Ar fi interesant de văzut când schelălăie în instanță că nu este apreciat de studenți din cauza articolelor din presă, uitând că el a comunicat colegilor că opera lui Caragiale este „ma-cu-la-tu-ră” în comparație cu pseudo-literatura scrisă de el sub moto-ul „Așa-i atunci când lumea-i… mută, Rahații …t în loc să pută!” Sau când și-a alergat fratele cu toporul, parcă pentru a justifica fișele matricole strălucite din liceu, după cum a dezvăluit rectorul Gheorghe Barbu.
Una peste alta, profesori de calibrul intelectual al lui Mircea Bărbuceanu, într-un stat normal, ar trebui să aibă interdicție prin lege să se apropie de gardul unei școli, necum să fie profesori la Universitatea de Stat din Pitești.

Citește și Cartelul de la Mărăcineni e peste tot! Avocatul Sabie îl apără pe Stelică Crăciun, dar şi primăria condusă de cumnatul acestuia, de unde a încasat onorarii de 1,4 milioane lei


Distribuie!

1 Comentariu

  1. Da, clar ca statul roman aflat sub conducerea PSD/PNL a esuat in stil mare. Problema este ce ziaristi si ce organe de presa de pe plan local sa zicem au sustinut timp de zeci de ani PSD-ul spre exemplu. Daca rasfoiesc putin arhiva nu mi-e greu sa aflu ca unii de pe vremea lui Costica Nicolescu au ramas laudatori ai PSD-ului..

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită