„Lucrări de recepție pentru Palatul Episcopal/Palatul Regal, monument istoric din cadrul Ansamblului Mănăstirii Curtea de Argeș. Palatul este o clădire în stil german, ridicată între 1886-1890 de regele Carol I, după planurile arhitectului André Lecomte du Noüy.
![](https://jurnaluldearges.ro/wp-content/uploads/2022/02/jurnaluldearges.ro-in-curand-palatul-episcopal-de-la-curtea-de-arges-va-putea-fi-vizitat.jpg)
![](https://jurnaluldearges.ro/wp-content/uploads/2022/02/jurnaluldearges.ro-in-curand-palatul-episcopal-de-la-curtea-de-arges-va-putea-fi-vizitat-1.jpg)
![](https://jurnaluldearges.ro/wp-content/uploads/2022/02/jurnaluldearges.ro-in-curand-palatul-episcopal-de-la-curtea-de-arges-va-putea-fi-vizitat-2.jpg)
Edificiul a slujit drept reşedinţă de vară, regina Elisabeta fiind îndrăgostită de acest loc. Apartamentele regale se aflau la etajul I, acolo unde Regina avea și un atelier artistic. În urma lucrărilor, au fost recondiționate subsolul, parterul și etajul Palatului, reușindu-se punerea în valoare a noi spații, care vor găzdui colecțiile de artă bisericească ale Arhiepiscopiei.
Citește și Concert de jazz la Filarmonica Pitești
Celelalte monumente reabilitate sunt zidul Mănăstirii și biserica de lemn strămutată din comuna Amărăști, județul Vâlcea. De asemenea, proiectul a prevăzut refacerea clădirilor anexă (transformate în hotel), construirea unui modern punct de informare turistică și lucrări de protecție împotriva incendiilor. Este cel mai amplu proiect de restaurare al unui ansamblu monumental argeșean iar vizitatorii vor putea să-l aprecieze în curând”, este vestea pe care a dat-o Cristian Cocea, directorul executiv al Direcției pentru Cultură Argeș.
Ansamblul arhitectural al Mănăstirii Curtea de Argeș a intrat în renovare de câțiva ani, lucrările făcând parte dintr-un amplu proiect cu fonduri europene în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.
0 Comentarii