Web Analytics

Autostrada Sibiu – Pitești: Chinezii, obligați să le plătească peste 10.000 euro actualilor constructori ai tronsonului 4

de | 15.02.2022 08:57 | Actualitate, Politica si Administratie

Curtea de Apel București a respins la finele lunii trecute plângerea chinezilor de la China Railway în cazul licitației pentru secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu – Pitești. Mai mult, instanța i-a obligat pe chinezi la plata unor cheltuieli de judecată de peste 10.000 de euro către austriecii de la Porr, câștigătorii licitației care au semnat deja contractul, scrie economica.net.

Citește și:Studenți ai Academiei de Poliție, în practică la ISU Argeș

„Respinge plângerea, ca nefondată. Obligă petenta la plata sumei de 55.554,97 lei către intimata Porr Construct SRL, reprezentând cheltuieli de judecată”, se arată în soluția pe scurt pronunțată de Curtea de Apel București  pe 27 ianuarie 2022.

În octombrie anul trecut, chinezii de la China Railway s-au adresat instanței, după ce contestația lor fusese respinsă pe 13 octombrie 2021 și de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Între timp, contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 din Autostrada Sibiu – Pitești a fost semnat în noiembrie 2021 cu austriecii de la Porr.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *